无辣不欢既我今日就黎挑战爆汗串串, 听讲佢D辣好正宗, 而且依种串串系香港都唔系好多地方有得食, 所以趁happy friday黎食原来铺头唔系好大, 不过离远都见到佢黄色招牌, 铺面唔大入面坐位都唔算多, 但系都唔会迫狭, 而且都有准备滕篮比客人摆野。价钱都系百几蚊任食, 饮品就加30蚊任饮, 食麻辣点可以唔饮野呢, 饮番三两罐汽水都回番本了。先食d小食, 叫左棒棒鸡, 香辣无骨凤爪, 酸辣厥根粉。棒棒鸡唔知点解佢整到个鸡肉好好咬口, 加埋麻酱一定夹仲好开胃! 凤爪香辣惹味, 厥根粉几有惊喜, 第一次食, 面质好爽弹, 最重点系佢个汁, 酸酸辣辣好过瘾!爆汗串串主角黎啦! 今日小试牛刀食个小辣先, 一大碗串串都几壮观, 咁样食既好处为可以每样都试下, 一串一啖咁其实真系几过瘾, 当中有d系觉得好好食必叫既: 莲藕够爽口, 黑木耳大大块爽脆, 成都小香肠细细条咸香, 千层肚好咬口, 鸭吞香口.. 重点系全辣食材浸过佢既麻辣汤后都入哂味, 将本身既食材味道再升华! 嗜辣人士一定中意啰!! 唔好睇佢一串一两粒, 咁食法我地食左两round再加埋其他小食都好饱, 不过依度系任食既, 唔饱咪叫

爆汗串串
主角黎啦! 今日小试牛刀食个小辣先, 一大碗串串都几壮观, 咁样食既好处为可以每样都试下, 一串一啖咁其实真系几过瘾, 当中有d系觉得好好食必叫既: 莲藕够爽口, 黑木耳大大块爽脆, 成都小香肠细细条咸香, 千层肚好咬口, 鸭吞香口.. 重点系全辣食材浸过佢既麻辣汤后都入哂味, 将本身既食材味道再升华! 嗜辣人士一定中意啰!! 唔好睇佢一串一两粒, 咁食法我地食左两round再加埋其他小食都好饱, 不过依度系任食既, 唔饱咪叫到饱为止啦

成都猪肠面
知道依度既辣系出色, 想试埋佢唔辣既食物, 叫左个猪肠面猪骨汤底, 汤望落好清但食落都好香猪骨汤味, 而且汤式唔油腻, 食完一堆麻辣再食番依个清清地又觉得几夹几舒服, 而且面质仲几弹牙, 唔错㖞!

成都老冰粉
必叫❗最尾一定要叫依个冰粉做甜品黎结尾, 冰粉质感似凉粉, 但依个晶莹d再脆口d, 面头有d果干同芝麻, 食落冰冻有口感又甜, 清走左d麻辣既油腻感, 细细碗所以就算食到好饱都要叫一碗黎食呀

我地除左饮汽水之外叫左个乌梅汁, 酸度比甜度好, 解辣一流

十分唔错又过足辣瘾既晚餐, 酸辣香辣麻辣都好出色, 下次会挑战中辣, 睇下系咪真系会爆汗