2022-11-30 45 浏览
将军澳Donki旁边有唔少餐厅,其中呢间有得睇波,啱晒宜家世界杯期间Chill住睇,我果晚去睇住阿根廷对沙特阿拉伯,望住沙特个守龙好似开左外挂咁真系全场哗哗声,气氛好正!① Special Set Dinner $698 讲完题外话,讲返餐厅食物,同朋友叫左个二人餐,有前菜,小食,主菜,甜品及饮品前菜可选餐汤或沙律,最近天气凉左,饮碗南瓜汤暖下胃啱晒,几浓几蓉。小食三选一选了炸鱿鱼,份量都唔少,口感几弹牙主菜六选二选了新西兰肉眼扒10Oz及意式烤鸡扒意粉。肉眼扒Medium rare做到切开见到粉嫩,烤鸡扒肉质唔鞋,加埋芝士铺面,口感几好。甜品有意大利芝士蛋糕及朱古力布朗尼甜品好好食,Tiramisu好大件,入口溶化,味道香浓。Brownie有口感但唔会太硬,味道唔会太甜。.饮品当然拣啤酒啦!Cheers!
Special Set Dinner

① Special Set Dinner $698
南瓜汤
炸鱿鱼

小食三选一选了炸鱿鱼,份量都唔少,口感几弹牙
新西兰肉眼扒
意式烤鸡扒意粉

主菜六选二选了新西兰肉眼扒10Oz及意式烤鸡扒意粉。
朱古力布朗尼
意大利芝士蛋糕

甜品有意大利芝士蛋糕及朱古力布朗尼
饮品当然拣啤酒啦!Cheers!
Special Set Dinner
南瓜汤