2022-08-15
大埔开左间有冷气嘅大排档, 打破左一向俾人觉得坐得唔舒服又唔干净嘅印象, li间新式大排档环境啱唒一家大细, 有好几张坐到一围嘅大枱, 又有卡位, 又有outdoor, menu嘅菜式有好多选择🤤, 最紧要系冷气够舒服&够镬气.🥢星洲奶油虾现叫现炸嘅奶油虾外脆虾新鲜大只爽口, 个层薄薄炸浆令到虾肉完全唔会干柴劲好食😋, 以拉过油嘅蛋丝垫起, 炸紫菜口感卜卜脆, 好夹好好味, 阿三同我都推介😋.🥢啫啫虾干唐生菜煲够镬气👍🏻嘅啫啫煲上到枱食紧仲出紧烟ga, 大量嘅原粒蒜头🧄, 猪肉碎, 劲多惹味蒜, 椒, 虾干炒成嘅唐生菜煲好正, 啲菜非常新鲜翠绿, 送饭perfect.🥢铁板法式羊架*Attention!!相机食先📸*店员即席喺铁板羊架上点火, 羊架厚肉又腍软, 淋上惹味黑椒汁仲正, 特别在件件羊架都好大件, 咬落又juicy, 推介.🥢白饭都好好食👏🏻
星洲奶油虾
啫啫虾干唐生菜煲