2022-12-22
身为啡迷,次次经过K11都好想入去NINETYs试下啡,实在太香喇!所以今次特登捉咗老婆去试下。餐厅外面望入去就好似一座森林咁,布置好有心思,中间有棵大树,围住嚟食嘢应该都几过瘾!今日系闲日,我地十一点几就嚟咗,唔洗等就食得,平时夜晚就一定爆棚喇。我地就试咗两个Brunch Board,第一个系4个𩠌既($148,连𩠌$244),第一个反应系,每味𩠌份量都唔少,而且整得精致!主食可以拣包或饭,我就拣咗柠檬同朱古力包,柠檬果款较香口较啱我口味。𩠌菜方面,第一味系Grilled Sausage,烤肉肠好香口,配埋柠檬蛋黄酱就更加开胃!第二味叫咗Pork Belly,即系猪腩肉,呢味要另加$48,一大嚿腩肉啖啖肉,我钟意佢个sauce——芝士泡菜,无谂过呢几样嘢可以并埋一齐食,个配搭又几新鲜!第三味系Torched Hamachi(都系要加$48),Hamachi即系狮鱼,佢呢个整法都几特别,鱼系刺身嚟,再加Avocado酱,成个配搭好refreshing,几味𩠌入面我最欣赏!最后叫咗一客Greek Yoghurt,奶味突出,配埋好充足既燕麦脆脆,作为餐后总结十分好。老婆就嗌够6个𩠌($19
实在太香喇!所以今次特登捉咗老婆去试下。
餐厅外面望入去就好似一座森林咁,布置好有心思,
中间有棵大树,围住嚟食嘢应该都几过瘾!
今日系闲日,我地十一点几就嚟咗,唔洗等就食得,
平时夜晚就一定爆棚喇。
第一个反应系,每味𩠌份量都唔少,而且整得精致!
老婆就嗌够6个𩠌($198,连𩠌$246)!
主食就叫咗紫菜饭,饭量真系好充足,仲可以添,几大食都饱!
𩠌菜方面,第一味系醉鸡,一大只鸡髀咁上,酒味好香浓,应该都腌咗好耐。
第二味就叫咗甜粟米,粟米固然烤得香,配埋羊奶芝士果少少的膻香味,就更正。
第三味就系蟹黄兰王蛋,蛋够多,可以送饭食,酱汁较浓,适合重口味人士。
第四味就叫咗个磨菇沙律,酸酸甜甜咁,有各种不同既蔬菜,都好开胃。
第五味就系叉烧,其实系烤猪肋骨,份量好多!而且有甜甜地既苹果酱,系呢个Set入面我既至爱!
第六味就系Coconut Yoghurt,相比希腊乳酪,我觉得呢款会再甜啲,椰子味会令Yoghurt层次更丰富。
食完呢10个dishes真系饱到晕~~
最后,当然要试下咖啡啦!
我地叫咗杯Latte($45),拣咗Fruity既豆,特别喜欢餐厅好仔细咁写返豆既产地。
咖啡除咗拉花靓之外,饮落有淡淡既果香,偏甜一啲,大家都可以试下!