2020-11-08
今次黎到太和一间德国餐厅(Das Bier)食德国x西班牙美食😋系啊~原来喱间德国餐厅同附近一间西班牙餐厅合作所以都会提供埋西班牙餐厅嘅餐牌🤔喱个配搭好match 👍🏻!可以试两个国家嘅美食😋环境方面,喱间餐厅外墙系石砖墙 仲有德国旗同摆设 好有德国Style座位阔落 😃 好岩三五知己过嚟一齐饮啤酒食饭倾偈服务方面,侍应都好有礼貌同笑容 落order都好快手[德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律]系德国紧系要拣招牌菜猪手啦!其实笔者好怕猪手整得好油腻🙈不过喱间餐厅整嘅猪手又唔会㖞!劲高质添!💯首先猪手份量十足‼️上碟前已经切埋比你Tim ~ 伴菜仲有酸菜同薯蓉(薯仔沙律)加黄芥末酱猪手肉质嫩滑😻 亦腌得唔会大咸 点完黄芥末酱味道好match 💗猪手外皮脆卜卜好爽脆tim🤪之有食完猪手再试埋酸菜&薯蓉可以减低肥腻感👍🏻[冬阴公、青咖喱香肠拼盘]另一招牌就系德国肠啦~我地就试左有泰国口味嘅香肠拼盘内有两款口味🤩就系冬阴公同青咖喱‼️笔者比较钟意短身个款肠~加上酸微辣嘅冬阴功味~味道好唔错!拼盘加上薯角同酸菜 伴有茄汁同黄芥末酱 滋味十足[有机朱古力啤酒]饮品方面,笔者好喜欢饮甜甜地嘅啤酒🥂咁岩见到
系啊~原来喱间德国餐厅同附近一间西班牙餐厅合作
所以都会提供埋西班牙餐厅嘅餐牌🤔
喱个配搭好match 👍🏻!可以试两个国家嘅美食😋

座位阔落 😃 好岩三五知己过嚟一齐饮啤酒食饭倾偈

服务方面,侍应都好有礼貌同笑容
落order都好快手
[德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律]
系德国紧系要拣招牌菜猪手啦!
其实笔者好怕猪手整得好油腻🙈
不过喱间餐厅整嘅猪手又唔会㖞!劲高质添!💯
猪手肉质嫩滑😻 亦腌得唔会大咸
点完黄芥末酱味道好match 💗
猪手外皮脆卜卜好爽脆tim🤪
之有食完猪手再试埋酸菜&薯蓉可以减低肥腻感👍🏻
另一招牌就系德国肠啦~
我地就试左有泰国口味嘅香肠拼盘
内有两款口味🤩就系冬阴公同青咖喱‼️
笔者比较钟意短身个款肠~加上酸微辣嘅冬阴功味~味道好唔错!
拼盘加上薯角同酸菜
伴有茄汁同黄芥末酱 滋味十足

[有机朱古力啤酒]
饮品方面,笔者好喜欢饮甜甜地嘅啤酒🥂
咁岩见到喱度有款有机朱古力啤酒😳介绍Menu中话喱款酒酿造过程中加入有机朱古力麦芽同有机可可🍫
所以我地叫左黎试下

酒色系黑咖啡色🤔
饮落去第一口香味浓郁~试到淡淡嘅黑朱古力嘅味道 伴有淡淡嘅奶油味😻酒精就唔太重
味道有惊喜💞值得一试

总括黎讲,喱间餐厅好值得推介比想试下特色德国菜嘅朋友~ 过黎叹啤酒食德国菜💯