2024-04-22
今晚又约左朋友系黄大仙食饭喇上次食左韩国野 - 韩阁, 今次就去食系韩阁旁边既台湾野 – 叹叹!店内气氛舒适, 唔会好迫, 有空间感, 食物种类多, 花多眼乱, 同朋友二人点左一个铁路便当套餐, 另叫小食, 甜品同额外点多杯饮品share食.便当套餐相当抵食,有铁路便当主食,仲包小食、饮品同埋加配甜品卤水鸡翼拼卤水猪耳既铁路便当盒呢个便当都几多野食ga, 有肉质鲜嫩多汁既卤水鸡翼, 猪耳同蛋. 卤水汁既香气完美地渗入肉中, 口感浓郁肉燥高丽菜脆爽既高丽菜配上鲜嫩肉燥, 除左系一个唔错既组合之外, 仲带黎左一份健康同营养.香酥盐酥鸡盐酥鸡热辣辣, 外表酥脆金黄, 内裹保持左肉质的鲜嫩, 有台湾街头小食既风味.台南芝士肉松卷饼酥脆既卷饼包住丰富既肉松同浓郁既芝士, 浓郁既芝士配上肉松, 带黎独特既风味.巴士克蕉芝士蛋糕芝士蛋糕浓郁香甜, 质地细腻柔软绵绵, 有愉悦既甜蜜感觉.抹茶千层奶盖蛋糕层次感足, 有抹茶苦甜香气同滑顺既奶盖口感, 甜度适中桂花蜜桃凤梨水果茶清新怡人, mix and match左桂花、蜜桃同凤梨, 有桂花既香气, 又有清爽既蜜桃, 仲有凤梨的甜味苹果青柠草莓乌龙茶苹果
卤水鸡翼拼卤水猪耳既铁路便当盒
肉燥高丽菜
香酥盐酥鸡
台南芝士肉松卷饼
巴士克蕉芝士蛋糕
芝士蛋糕浓郁香甜, 质地细腻柔软绵绵, 有愉悦既甜蜜感觉.
抹茶千层奶盖蛋糕
层次感足, 有抹茶苦甜香气同滑顺既奶盖口感, 甜度适中
桂花蜜桃凤梨水果茶
苹果青柠草莓乌龙茶
苹果既甜蜜, 清新既青柠, 仲有香甜既草莓, 带点微酸, 系一杯唔错既饮品
总括黎讲, 价钱唔贵, 坐得舒适, 食物好食, 性价比高, 会再来