平时搭叮叮成日经过湾仔和昌大押,前日约埋一班小仙女Sss💃🏻系依楝历史建筑悠久既和昌大押入面gathering兼食brunch ,我哋柬左一间楼高四层既古迹概念餐饮店Sophia Loren House。餐厅时尚+满满艺术气息,岩哂走在潮流尖端嘅小姐姐们一边品尝意大利海鲜美食🍴,一边体验至chill意式生活形态💕 。今次我同小仙女们去左地下既Sophia Loren Pizzeria食brunch ,餐厅除左有驻场DJ播歌打碟外,店内以意大利芳华绝代女星苏菲亚·罗兰(Sophia Loren )为灵感,随处可见Sophia影子,装潢简约+充满传统意大利街头感觉,完全体验到咩系意式生活态度 “Dolce Vita”,一个非常好既意式慢活美食体验😍。适逢weekend紧系试下餐厅嘅Weekend brunch ,盛惠$388/位💁🏻‍♀️,薄饼同意粉仲系2小时任食🤩,湾仔区黎讲好抵食,而且好多嘢食拣(餐厅官网详细list out brunch menu ) ,仲可以chill住🥂慢慢叹唔同既意大利🇮🇹美食,我同小仙女们都食到舔舔脷😋。餐厅pizza 系正宗拿坡里薄饼🍕,作为薄饼Fans既我大

适逢weekend紧系试下餐厅嘅Weekend brunch ,盛惠$388/位💁🏻‍♀️,薄饼同意粉仲系2小时任食🤩,湾仔区黎讲好抵食,而且好多嘢食拣(餐厅官网详细list out brunch menu ) ,仲可以chill住🥂慢慢叹唔同既意大利🇮🇹美食,我同小仙女们都食到舔舔脷😋。餐厅pizza 系正宗拿坡里薄饼🍕,作为薄饼Fans既我大力推荐依度既pizza👍🏻,行过路唔好错过🫶🏻,Brunch menu 当中比较推荐:

🥢意式前菜分享
·意大利冷肉拼盘
·外婆烩肉丸
·炖小八爪鱼配薯仔及蕃茄酱
·焗千层芝士茄子配蕃茄茄酱 (另+$80/份)

🥢疯狂任食2小时手工薄饼
·开心果青酱火腿芝士薄饼
·辣肉肠薄饼配查彻特拉水牛芝士
·西西里鳀鱼欧芹油封车厘茄沙律薄饼(另+80/份)

🥢疯狂饮食2小时手工意粉
·猫耳朵意粉配香草酱
·海鲜宽条面(另+80/份)

🥢任食甜品
·意大利芝士蛋糕 Tiramisu

🥢疯狂无限畅饮2小时 (升级)
·汽水、气泡水及矿泉水 ($80/位)
·意大利气泡酒 ($100/位)
·啤酒、意式气泡鸡尾酒及浓咖啡马天尼($200/位)
2024-09-29
  • 焗千层芝士茄子配蕃茄茄酱