2023-04-18 149 浏览
愉景新城角落头原来都有得食泰国嘢,见到晚市有加$1优惠就吸引左入去食🤩餐厅环境都坐得舒服,款式都算多🇹🇭🔸青咖哩鸡(HK$83)青咖喱嘅份量都几多,食落唔会觉得辣,唔食得辣嘅朋友就可以叫呢个啦😛咖哩嘅质感偏液体状,配饭应该会好啲~🔸 泰式串烧(HK$88)串烧有鸡、猪同牛,牛嘅口感硬左少少,记得点埋沙嗲汁食会更香口😎🔸 原个菠萝海鲜炒饭(HK$98)成个菠萝装住炒饭都好多,两个人都食唔晒,料都几多,仲有提子干,味道甜甜地都唔错🍍🔸 泰式薄饼(HK$38)热辣辣嘅薄饼沾住咖哩都好惹味,如果再厚身啲口感就更满足啦😀🔸 猪肉碎生菜包(HK$1)今日嘅加$1系生菜包,虽然系优惠价,但系份量都好足😁酸酸辣辣嘅炒猪肉碎都几开胃,包住生菜食都好match🥬🔸 椰汁沙冰(HK$32)沙冰都几幼滑,而且好大杯,椰汁味可以再浓啲呢🥥

🔸青咖哩鸡(HK$83)
串烧

🔸 泰式串烧(HK$88)
菠萝炒饭

🔸 原个菠萝海鲜炒饭(HK$98)

🔸 泰式薄饼(HK$38)
热辣辣嘅薄饼沾住咖哩都好惹味,如果再厚身啲口感就更满足啦😀
生菜包

🔸 猪肉碎生菜包(HK$1)
椰汁沙冰

🔸 椰汁沙冰(HK$32)
沙冰都几幼滑,而且好大杯,椰汁味可以再浓啲呢🥥