2020-05-29 223 浏览
海之恋呢个新商场开咗咁耐都冇真正去行过 通常净系会去Donki 今日就去揾餐厅食晚饭 近排天气热都想食日本野 行过见到有放题就忍唔住大擦一餐一开始一定系食刺身 我哋每样都嗌咗两件 费事叫得太多食唔晒会浪费啦 刺身款式都几多 三文鱼吞拿鱼玉子甜虾呢啲基本野 最钟意佢有赤贝北寄贝同马刀贝 三款都好甜 竟然仲有剑鱼腩同油甘鱼 全部都好新鲜 三文鱼子军舰同吞拿鱼茸军舰 三文鱼子正 够大粒鲜甜 如果每件多啲三文鱼子就好啦 串烧牛舌系必食啦 唔会烧得好干 细细块一口一块 值得一赞上碟仲系热嘅 烧鸡软骨好味 上面有胡椒海盐调味比较特别嘅炸物有炸北海道牛乳 系日本版嘅炸鲜奶 细细粒甜甜地 另外呢个辣汁煮翡翠螺好入味 个辣汁做得好好 小小麻 啲翡翠螺应该煮咗好耐 完全吸晒辣汁嘅精华仲有梅酒同清酒饮!当日落雨所以玻璃唔系好清 但系望出去有海景食都食得舒服啲同埋佢用手机落单环保唔使用咁多纸!

仲有梅酒同清酒饮!

当日落雨所以玻璃唔系好清 但系望出去有海景食都食得舒服啲

同埋佢用手机落单环保唔使用咁多纸!
2020-05-27