2020-11-27
• Nutty salted caramel latte $52小肥妹一向对于咖啡冇咩研究,点咖啡既用意纯粹只系为咗提神功效🤣。不过依杯latte又真系几得我欢心,因为佢饮完之后唔会有𠮶浸酸酸既感觉系个口腔入面,仲带啲果仁香,同埋杯边有啲焦糖酱同果仁碎,一齐滑入口中个层次系好丰富,饮完个人好暖好舒服☺️• French toast $78唔知系咪Gluten-free既关系,旧toast唔够柔软,特别系近边位甚至有啲硬,可能蛋浆可以再浸耐多少少。入口系非常非常香既云尼拿味,仔细睇亦可以见到外层沾左大量既云呢拿籽,原本以为面头𠮶旧白色野系雪糕,成啖𢳂起食埋先知系忌廉,口感好似牛油咁,沾上toast瞬间就化开☺️,搽上toast上面更多左一重奶香,水果亦都非常新鲜🥰
• French toast $78