2021-06-18 1717 浏览
牛池湾村内有数间俗称,地踎茶楼饭店的食店,个人就偏爱帮衬近村口个间,新金华茶室原因是呢间茶室顾客较少,常常可以一个人就可以独霸一枱慢慢叹茶,吾驶同D三吾识七嘅人共享空间,好似我呢D乜都净系有时间人仕,在此处真系可以消磨半天,由饮早茶到食埋个午餐至走都冇问题,而到左午餐时段,此店仲有例汤奉送,正如今日我柯打了一碟什会饭送嘅例汤系雪耳青红萝卜南北杏煲唐排,全个午餐加埋茶钱合共$4I元,仲有食完个午餐仲可以同呢间食店,两只猫店长,金金,花花拍照如果,个日两位店长训得够又心情好,就会比顾客任摸任影,仲会坐系你脚旁嗲你但如果佢地心情吾靓,就全程训觉啋你有味,因有两位猫店长坐镇呢间食店虽然地踎,卫生环境较差但见吾到有米奇出现,但小强就有时就会出来散步,所以奉劝有洁辟及恐惧小强人仕就吾好光顾呢间食店。