2013-09-09 84 浏览
今日放假, 约左妈咪跟同姪女去尖吵咀行街街.记得之前朋友介绍过尖沙咀新开左一间点心专门店, 所以顺便去试下.好彩刚刚好过左食LUNCH时间, 所以人唔系好多, 我地等左一阵就可以入去食啦.因为我地得三个人, 所以都唔系叫左好多野食。不过有几款点心都唔错, 值得推介.菠萝焗叉烧餐包 好多酒楼都系得叉烧餐包, 呢个改用左菠萝包焗, 所以多左层脆面, 所以好好味. 虾春卷好脆, 虾都OK爽.鲍鱼鲜虾凤眼饺  鲍鱼仔细细只几有咬口. 虾菜饺味道都可以, 不过包得唔够实.  鲜虾菜苗饺睇落去以为层皮好厚, 但食落去既感觉都可以.虾饺王 的确系虾饺王, 真系好大粒虾.  流心芝麻球  好味, 煎堆仔好好食, 里面仲系流心添. 鲍鱼千层酥  呢个几特别, 原只鲍鱼好大粒, 酥底都好脆, 呢个真系几好食.蟹粉小笼包呢个有少少失色, 因为我怕腥, 佢又真系有D腥㖞, 如果变左上海小笼包, 我会超钟意.原来三个人真系唔可以叫咁多, 食到好饱, 不过整体黎讲都OK, 价钱合理, 亦算几好味, 希望下次可以约多D人黎, 再试埋其他点心.
今日放假, 约左妈咪跟同姪女去尖吵咀行街街.

菠萝焗叉烧餐包

虾春卷
好脆, 虾都OK爽.

鲍鱼鲜虾凤眼饺
鲍鱼仔细细只几有咬口.

虾菜饺
味道都可以, 不过包得唔够实.

鲜虾菜苗饺
睇落去以为层皮好厚, 但食落去既感觉都可以.

虾饺王
的确系虾饺王, 真系好大粒虾.

流心芝麻球
好味, 煎堆仔好好食, 里面仲系流心添.

蟹粉小笼包
菠萝焗餐包