2011-09-12 865 浏览
引言︰短期内帮衬左两次,又分享下。亮点︰ 羊扒(羊架)︰食左两次,鹅肝蛋饭系吸引,不过都系觉得个羊扒系最强,其实特别系两副羊架无切到一齐烧,食落肉汁好丰富,肉亦嫩滑,羊味都可以,当然再膻一定会更岩我口味。唔切两副羊架一齐烧,对师傅烧功系有点要求,这里的师傅控制得唔错,熟透度刚好,好食。当然,打孖羊架黎食,系真系几饱,如果仲想食其他野,真系要谂谂。食物︰鹅肝蛋饭,黎两次都见唔少人食,鹅肝配蛋呢个组合,除非鹅肝水准唔太好,其实都唔会差得去边。这里的鹅肝煎得不错,基本的油脂香都唔错,真系几好食。要挑剔就系如果饭用上珍珠米,感觉应该更丰富。牛肋骨,肥美系我放入口既第一个感觉,食落肉质松化,惊喜既地方系牛味都唔错,都唔错的。内藏系列,要左鸡肾、鸡心、鸡肝。鸡肾好爽,够干身,系三样入面最好的一款。鸡心同鸡肝就稳稳阵阵。芝士系有两款,黎左两次就两款都试左。炸芝士,芝士得几过份,食完基本上成口都系芝味。炸芝士年糕,多份年糕,比炸芝士多份咬口,不过都多份腻滞,不过年糕同芝士熔埋一齐,又的确系美味。烧原条茄子,坐吧枱位的一次,见师传将其他烧紧既串烧油搽落茄子到烧,令原本无油既茄子多份油香,都真系几唔错。其
引言︰
短期内帮衬左两次,又分享下。
前菜
亮点︰
羊扒
食物︰
鹅肝蛋饭
牛肋骨
上鸡肾下鸡心
紫苏鸡肉、鸡肝
上系炸芝士、下系芝士年糕
茄子 & 鸡泡鱼肝
其他仲食左紫苏鸡肉、鸡泡鱼肝、牛舌、蒜蓉猪肉、烧鳝、鸡翼同鸡掌肉。鸡掌肉就第一次食,有d次鸡软骨既咬口。牛舌同烧鳝都系好肥美,真系有点滞,其他就普普通通,不过不失咁样。
鸡翼&鸡掌肉
上牛舌中蒜蓉猪肉下烧鳝
食串烧,啤酒真系唔少得,这里供应既系罐装asahi,配只冻杯,爽。
饮杯
服务&环境︰
- 环境,少有的宽敞,不过真系抽气麻麻,满坐都好多烟下。
- 服务,师传好客,其他的都正正常常。
- 温馨提示既系要订枱,平日都好多人食。

抵食度︰
食串烧,都要预左三几十蚊串,五几十蚊碟,自己计计数。

总结︰
如果追求炭炉先食串烧,我想这里唔岩心水。不过对我黎讲,唔用炭炉,都烧得有此水准,我都收货满意。
好地方

• 羊扒