最近同朋友去开荃湾行街😆之后夜晚周围揾野食,咁啱系荃新天地附近揾到喱间拉面店😎有男小编最爱嘅曲拉面所以就决定咗去喱度食😍而且都系第一次用自助拉面售卖机🤣#松叶蟹味噌拉面 ($108)😋好味指数:(7.5/10)汤底比较淡味,饮完都唔算颈渴🤔面质就正正常常,唔会太淋唔会太硬😆👍🏻而且面嘅份量都唔少,所以细食嘅人应该够哂饱😎而蟹壳上面就有啲蟹膏加肉丝,食落蟹味都几香😙另外仲有一堆蟹肉系个啲荀格嚟,食落质感都几好,肉质唔会太干同韧🤔#樱花虾拉面 ($88)😋好味指数:(7.5/10)喱个汤就超重味,啱哂重口味嘅人🤣饮落个汤应该系淆咗好耐,因为真系好入味🤔而且樱花虾份量都唔少😎拉面同样地弹牙😍另外只蛋都好流心,一咬落去系咁流出嚟😗不过豚肉就薄咗少少,但系食落去都口感都算淋😛.⭐温馨小提示📌今次我地都有追加面,我地食嘅时已经就住冇饮汤🤔但系汤底本身都比较少,所以加咗底嘅你记得留意喇😙

#松叶蟹味噌拉面 ($108)
😋好味指数:(7.5/10)

#樱花虾拉面 ($88)
😋好味指数:(7.5/10)
⭐温馨小提示