微冻甚至冻嘅嘢食,冇咩味上菜慢,得咖啡OK😮‍💨・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍝 意大利风干猪腩肉卡邦尼意粉 HK$88・味道:系传统以蛋黄酱底,唔系忌廉打起的,呢点不错。不过问题系只要蛋黄味,整体好淡味。even猪腩肉都唔系咸,只系有肉味,食完唔系好知食咗乜,失望😮‍💨。・口感:意粉质地正常挂汁,但汁冇味所以挂汁都冇用。🥧 英式松饼 scone HK$46・味道:唔算特别重牛油味但都够酥软。三个酱:牛油、火龙果酱、辣椒酱,老实讲除咗牛油外,店员另外介绍嘅两个酱都系冇乜味。我就咁食酱都食唔出-.-・口感:算酥软但上碟都只系微暖就扣咗啲分,prefer热辣辣咁上枱。🍔 菠椰菠萝尾手撕牛尾菠萝包汉堡 HK$148・味道:菠萝包嘅皮偏实净,唔算好甜有烘底不错的!入面系日式咖喱汁牛尾,不过部乎9成9系软胶质,得一两啖食到啲肉我就麻麻地喇。薯条一上枱即食都系冻嘅🤡?菠萝有焦糖烤过,不过唔关店家手势事,因为一定好食,所以都唔系值得赞。・口感:errr,个菠萝包可以接受,其他不了。🍊 橙蜜泡泡 Orangecino HK$50・味道:唔系得个橙皮装饰,真系有橙味。橙同啡几夹,唔会好甜好似橙
微冻甚至冻嘅嘢食,冇咩味上菜慢,得咖啡OK😮‍💨

🍝 意大利风干猪腩肉卡邦尼意粉 HK$88
・口感:意粉质地正常挂汁,但汁冇味所以挂汁都冇用。
意大利风干猪腩肉卡邦尼意粉
意大利风干猪腩肉卡邦尼意粉

🥧 英式松饼 scone HK$46

🍔 菠椰菠萝尾手撕牛尾菠萝包汉堡 HK$148
・口感:errr,个菠萝包可以接受,其他不了。
菠椰菠萝尾手撕牛尾菠萝包汉堡

🍊 橙蜜泡泡 Orangecino HK$50
・味道:唔系得个橙皮装饰,真系有橙味。橙同啡几夹,唔会好甜好似橙汁,应该系用橙皮为主。同时个橙甜味唔会突显到咖啡苦涩味,最好食嘅item了~__~
・口感:泡泡打得几绵,啡底light,不错~
橙蜜泡泡 Orangecino

🍯 蜜糖脆脆鲜奶咖啡 HK$48
・味道:menu有写明用本地蜜糖,的确比平时超市嘅蜜糖清甜啲,冇咁浆口封喉,系有阵清香嘅甜味~咖啡nutty底+$5配咗oat milk,都几夹。因为有啲oat millk味太抢,出过啡味又唔夹好突兀,还好的。
・口感:同样都系light身,因为有蜜糖又有脆脆,所以饮到底啲冰融晒都唔会好浠,仲甜的,但一开始都唔会过甜嘅~
蜜糖脆脆鲜奶咖啡

🤰性价比:低~
🤰9冲度:不了~
🤰结论:等候时间太长。当日好少客,每组客之间相隔嘅时间好疏落,上一枱啲嘢食嚟得7788先到下一组客入嚟,但唔明点解一样嘢食可以整成20-30分钟,仲要第一样上嘅只需返热嘅scone,同人才济济成3-4个人嘅厨房好大对比。除咗等候时间外,嘢食温度控制得好差,热/微暖/冻都有齐,我冇叫冻嘅食物㖞大佬。除咗咖啡其他都唔使试,咖啡选择都系其他店舖都有,所以唔使走入去试~

2023-12-09
午餐