2022-07-14
难得约咗班fd玩,谂住近近地拣间泰国嘢试下呢间虽然款式唔算少,但一入到铺头就觉得衞生状况一般,而且晚市时间一个客都无最后都系决定买呢间外卖因为想快啲去玩 本身无谂过写食评所以只系影咗一张相,甚至影唔晒所有嘢食印象中六个人大概嗌咗:生虾、炒金边粉、串烧(牛、猪)、通菜、生菜肉碎、海鲜炒饭、海南鸡、小食拼盘啲嘢食有好有唔好,金边粉同通菜系几好食几惹味,但串烧太un好难咬出嚟、生虾仲有肠、海鲜炒饭无啦啦有腊肉 本身食完都觉得还可以接受,但六个人星期五食完,星期六晚就开始有人出现各种不适,包括头晕、头痛、肚痛、肚屙、周身无力、呕,症状去到今日星期四都仲有本人睇完医生证实系急性肠胃炎由于六个人食嘅共同食物只有呢餐泰国嘢,所以都几肯定系呢间令到我地唔舒服 由于真系无谂过会写呢篇文,所以得一张相系勉强影到啲食物本身一场开心嘅聚会,结果最后大家都承受著各种不适都明白唔系所有餐厅都系干净到一尘不染,亦都明白食生虾都有风险,但完全无谂过系会食到急性肠胃炎,唔舒服咗几日希望餐厅见到呢个评论后可以改善衞生问题,唔好再令到有食客食到不适
最后都系决定买呢间外卖因为想快啲去玩
本身无谂过写食评所以只系影咗一张相,甚至影唔晒所有嘢食
本人睇完医生证实系急性肠胃炎
由于真系无谂过会写呢篇文,所以得一张相系勉强影到啲食物
本身一场开心嘅聚会,结果最后大家都承受著各种不适