2018-07-15 143 浏览
同朋友下午去食tea。我同朋友首先落单,嘢食饮品(系一个个餐)唔够五分钟来左。朋友迟五分钟到,迟10分钟落单,等左足足45分钟,我地都食完,碟三文治🥪都未到。期间追过两次单,第一次20分钟左右,侍应话整紧。已经语气系唔好催厨房一样。第二次我地坐左一个钟,再唔上菜就唔够时间食要走,再催,同侍应讲我地真系等左好耐,waiter话「我知。」—》呢句其实有咩帮助呢?除左令人觉得你驳紧我之外,又等人我觉得你好似唔理咁⋯⋯得意的是,跟住侍应话:要唔要帮我地 cancel个order⋯⋯我地全部人打左个突。其实我地无想过取消,只系想追碟嘢食。我朋友杯咖啡饮左一大半都冻晒了,饿住肚等你碟三文治⋯⋯你话唔出?真系咁唔忧做?(我地见到起码5-6个人排紧队等台⋯⋯嘢食出得咁慢啦已经,仲可以唔做人生意⋯⋯)同埋,点解处理方法唔系帮我地再问厨房要几耐??而系选择要我朋友咩都无食走人?咁咖啡系唔系要单计?要我地买贵杯野饮?当然我地去到呢个位有啲唔系咁钟意,但系都无西口西面⋯⋯之后我地再问五分钟内出唔出到,出唔到就算了。(我地都算系咁啦⋯⋯)之后⋯⋯侍应开始对我地西口西面🙄🙄 其实其他台都有追单⋯⋯我去埋单的时候,

之后⋯⋯侍应开始对我地西口西面🙄🙄 其实其他台都有追单⋯⋯我去埋单的时候,西口西面攞我张卡埋单⋯⋯真系好委屈你。

嘢食真系好味的,配茶都几好。可惜,态度差,只有一次了⋯⋯ 唔推荐。去到食嘢食到个心咁唔舒服,仲要特登上来打食评,真系唔值得。

我觉得今时今日食肆竞争咁大,特别系旺区咖啡室,一间餐厅,要留人客已经唔容易。要吸引一个好的食评,除非真系嘢食劲好味,同埋服务态度好好,令你觉得上来推介下俾其他人,否则,只系我呢啲人,食完后觉得好失望,谷住条气,会上来讲。但咁对餐厅真系有唔好的影响。希望呢间咖啡室对其他客人唔会再系咁