2023-03-29
上个月情人节正日无出去比人㓥 我地提早几日食左餐好既(❛◡❛✿)除左自助餐/酒店 原来仲有专门小店自家制烧牛肉@westwoodcarvery 屹立系中环LKF超过10年( Ꙭ)!◦ Signature USDA Prime Rib - Mega Cut真心厚到有少少震撼 系足足16oz既肉啊(๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘)佢用慢煮处理过 肉质软嫩到不得了愈近脂肪既位愈好食 而脂肪位都好甘香系略嫌牛肉味唔算好浓同有少少underseasoned咁除左基本salt & pepper餐厅都有提供辣根酱同gravy比大家再调味既·͜-◦ Fisherman’s Crab Cakes好足秤既蟹饼 一人一件唔洗争一切开见到一梳梳既蟹肉 仲加左鱿鱼同虾肉口感丰富 系有少少干姐◦ Portobello Fries之前第度食过炸大啡菇念念不忘 佢都有㖞.ᐟ佢既炸皮好似炸鸡果款 带啲硬脆咁菇菇keep到juicy重点 佢既truffle sauce好出色佢加左切碎既菇 好有咬口又更香ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )食食下有两位男士入黎想食烧牛肉点知.ᐟ 已经卖哂( Ꙭ).ᐟ建议大家唔好太晏去 或者同餐厅预留定我地无特登留
除左自助餐/酒店 原来仲有专门小店自家制烧牛肉
之前第度食过炸大啡菇念念不忘 佢都有㖞.ᐟ
佢既炸皮好似炸鸡果款 带啲硬脆咁
菇菇keep到juicy
重点 佢既truffle sauce好出色
佢加左切碎既菇 好有咬口又更香ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )
食食下有两位男士入黎想食烧牛肉
点知.ᐟ 已经卖哂( Ꙭ).ᐟ
建议大家唔好太晏去 或者同餐厅预留定
我地无特登留都食到mega cut真系好好彩(´∇`)
✿
#lastbitematters