果日话说我嬲左我男朋友啦, 叫佢抢机票去泰国, 佢话请唔到假, 搞到我空欢喜一场。之后原本果日佢要加班, 我就冇打算等佢下班既, 无啦啦收到一通电话话来车我。点知佢就拎住扎花, 车左我去元朗食泰国菜。我以前住元朗, 都知道呢度多野食, 但呢间系第一次试。辣椒膏炒花甲($119) 砚肉新鲜吾会太细 弹牙有口感 酱汁酸辣但又吾会抢走砚原来嘅鲜味。泰式烧猪颈肉生菜包($69)猪颈肉好入味 辣辣地 食到重味嘅人可以直接食 生菜好新鲜爽脆 夹住一齐食正。冬阴公海鲜汤(大)($119)味道同系泰国食既差唔多,可以话系有泰国既本土风味,呢到有两个size可以拣,如果人数1-3个都可以叫个细既,但就无一个锅而系用碗上。泰式炸鱿鱼($99) 超大份劲抵食 金黄香脆 外面旧炸粉吾会太多 有齐鱿鱼须同鱿鱼筒 鱿鱼吾会太韧。好啦.. 见男朋友咁有诚意呢间又好味我就冇嬲啦, 始终做野紧要。
点知佢就拎住扎花, 车左我去元朗食泰国菜。
我以前住元朗, 都知道呢度多野食, 但呢间系第一次试。

辣椒膏炒花甲($119)

泰式烧猪颈肉生菜包($69)

冬阴公海鲜汤(大)($119)

泰式炸鱿鱼($99)