2018-08-13 132 浏览
🍮布丁系comfort food😊嘅一种!所以当喺葵涌广场开咗呢档布丁店!当然要试一试佢啦!佢重要系每日新鲜即做嘅甜品添!😚其实佢第一日开幕时都想试,但每次经过碰啱都几多人排队,所以都未有食过!咪唯有买住超市货色顶住档先啰!😛今日早咗饮完茶,咪又系去葵涌广场巡视业务(he😉买衫!)经过今日竟然无乜人排队㖞!(可能早啩)即刻买个试吓先!原本想试原味布丁嘅,但冇就试吓豆腐布丁先!一来豆腐无咁抢,一定无咁难食,二来豆腐淡淡地同原味相近!一定唔会出事。😉老板娘问我堂食定外带!哈我谂佢见到我个为食样都知我急不及侍堂食啦!(盛为$38蚊,睇吓系咪物超所值先!)不过布丁面上嘅小鹿图案好“卡哇儿”呢!重唔即刻相机食先咩!由于系堂食,老板娘要张佢反转放落碟度,当你见到布丁喺碟上震滕滕咁!应该几松软嘅,再试一口,都唔错,甜度适中(此时听见厨房喺度打蛋声此起彼落)跟住发现唔记得影相😢好在老板娘见我咁,即刻攞杯未食嘅俾我影相,真锅心!😙👍💖总括嚟讲布丁味道不俗(下次试埋其他味先)买相“卡哇儿”老板娘亲切可恭!会再光顾!
豆腐布丁烧
打咭必选!😄