2017-10-06 77 浏览
时日中秋夜,都系时间同女皇爸妈去食饭,呢度位于长沙湾元州邨嘅尚点,主打小海小笼包,小食,小菜,面食,而价钱个人认为都算得上合理醉鸡,每次食上海菜我都一定会点,因为中意冻食时,鸡肉嘅嫩滑,淡淡嘅酒香,以上俩点餐厅都满足到我嘅须求,如果加埋杞子橙橙红红卖相一定更好脆鳝,切得厚薄适中,鳝肉炸得比虾条更脆,拌炒住秘制酱汁,甜甜咸咸,十分下饭哗就系最新推出嘅蟹粉小笼包,单睇卖相就知用料十足,有诚意食埋落去,蟹汤满载,咬落仲好多蟹肉,汁香丶好蟹膏比例都有咁上下,而且够热,感觉系必试之选糖醋鱼块---整体都好正常,值得提嘅系师傅炸鱼技巧好好,外层酥脆,内里鱼肉刚熟,而且外层脆度可维持长时间,好欣赏百页头红烧肉---就咁睇外形看似鹅肠,就系百页头,类似腐竹,食第一块沾满左红烧汁真系好正,但再多食就有偏咸感觉女皇妈妈指明要食*高力豆沙*,其实我都中意食,可以话系中式dognut,但口感更绵椰汁糕拼桂花糕,甜度岩岩好,但略觉口感过实,可能鱼胶比例过多

就系最新推出嘅蟹粉小笼包,单睇卖相就知用料十足,有诚意