2017-07-15 462 浏览
每间小店只要有一款特色菜代表到自己嘅餐厅就有得输, 位于韩国街嘅OPPA Coffee Bar Restaurant就有佢嘅招牌大热菜!!                           Zzang!! 就系熔岩炒饭啦, 呢道有5款可以拣~我点选嘅系秘制章鱼浆熔岩炒饭 ($168).职员先倒啲蛋浆喺平锅同饭上面, 然后再喺蛋浆上面加好多芝士. 跟住职员就拎起支火枪, 起势烧饭嘅外层, 烧到溶溶地金黄色就停手, 然后就同辣酱饭捞埋一齐.辣辣地嘅炒饭充满芝士蛋香, 再加埋爽口弹牙嘅章鱼好好味!!另外, 仲嗌咗个汤底, 试试Menu 所讲嘅非一般汤底系咩搞作!!三色芝士拉面 ($89), 首先用呢个银锅上枱, 好有韩国人嘅惯常食法feel, 煮完就用个锅嚟食!汤底味道浓郁得嚟又唔会觉得咸, 加埋三色芝士更香. 味道唔错!  而配料就有齐韩国元素 - 鱼糕、年糕、紫菜. 韩式炸鸡咁大热, 今次就调转个次序食完主菜食炸鸡~甜辣无骨炸鸡 ($198), 点咗半份都有大约8只咁多. 甜甜地又带啲辣几惹味, 再垫埋薯条喺底, 感觉要嗌返支韩国啤酒爽爽就最有feel!!即使闲日比较夜嚟到OPPA C

Zzang!! 就系熔岩炒饭啦, 呢道有5款可以拣~

我点选嘅系秘制章鱼浆熔岩炒饭 ($168).

辣辣地嘅炒饭充满芝士蛋香, 再加埋爽口弹牙嘅章鱼好好味!!
秘制章鱼浆熔岩炒饭

三色芝士拉面

韩式炸鸡咁大热, 今次就调转个次序食完主菜食炸鸡~

甜辣无骨炸鸡

即使闲日比较夜嚟到OPPA Coffee Bar Restaurant依然热闹, 眼见大多系年青男女嚟到呢度享受真正韩式风味!!

秘制章鱼浆熔岩炒饭
三色芝士拉面