2024-08-26
上星期同几个中学同学山长水远入左亚洲博览馆睇我哋嘅儿时回忆😂 - 宇多田光演唱会🥳。 出发之前大家都担心入到嚟无晚餐食,上网搜寻一下就记得有间丽豪航天城酒店正正就喺亚洲博览馆对面,仲话机场快线站有条天桥接驳就Fit晒啦!👏 本身想Book G/F Buffet但系怕太赶啦20:30开场,所以最后拣咗喺酒店3楼间Vivace,因为社交平台睇到呢间餐厅攞咗2023-2024年度最佳酒店餐厅室内设计奖,结果真系几正,彩色瓷砖、落地玻璃窗睇到室外游泳池系几有Feel嘅👍前菜叫咗 香煎鹅肝伴洋葱酱,好香好好味🤤 结果之后翻啅Order多一份!个 脆炸小鱿鱼🦑就都野味嘅几个人分Ok啦😂 我自己就叫咗一碗法式海鲜汤,我觉得都几幼几重海鲜味值得一试! 另外叫咗 白酒香蒜蚬肉意大利面+ 风干火腿Pizza + 干式熟成西班牙西冷牛扒🥩大家开心Share,又估唔到新酒店、新餐厅嚟讲都咁有水准! 因为份量算几足所以甜品就简简单单叫咗个 Gelato Ice-Cream就算啦😂 总括嚟讲,以后嚟机场嚟亚洲博览馆真系唔洗愁无餐厅医肚,丽豪航天城酒店真系就脚到爆,又新又靓,最紧要系地方十分干净卫生!服务都唔错👍
总括嚟讲,以后嚟机场嚟亚洲博览馆真系唔洗愁无餐厅医肚,丽豪航天城酒店真系就脚到爆,又新又靓,最紧要系地方十分干净卫生!服务都唔错👍 值得推荐俾朋友嘅!