2019-09-30
之前见到好多朋友去左 TheRightPlace 打卡,搞到我都心郁郁去左试呢间餐厅👀估唔到又真系几好食,好值得推介。餐厅气氛环境几有情调,连餐牌设计都非常新颖❤️我地点了几样热门菜式📍烤西班牙黑毛猪腩 Spanish Pork Belly (HKD108)它用了焦糖苹果及冻苹果浅汁调制,食落去甜甜地,几开胃又易入口,而且质感好松脆~📍脆辣鸡汉堡Spicy Chicken Burger (HKD118)佢既鸡块超滑,好有鸡味,配埋炸薯条,真系好有欧美风味❤️📍烤德国咸猪手Pork Knuckle (HKD228)呢个嚟到一定要order呀!好食到震😭😭除左份量大,佢个皮真系好脆超正,肉质鲜嫩,最重要佢系好juicy够汁!!!我一定会翻黎再食呢个🥰🥰饮品📍My cup of tea (HKD94)它有热有冻,热个个系浓茶加酒,服务员建议每食一道菜前先饮一杯,好让我能致细品尝下碟菜式。至于冻个杯系食哂所有食物之后饮既~📍苏兰豆腐Tofu Pudding (HKD94)呢一个饮品超级特别,佢系威士忌在即时加豆浆,然后等七至8分钟,佢就会变成豆腐花,超有新意既食品👍🏻👍🏻总括嚟讲,呢间餐厅真系几值
餐厅气氛环境几有情调,连餐牌设计都非常新颖❤️
我地点了几样热门菜式
烤西班牙黑毛猪腩 Spanish Pork Belly
佢既鸡块超滑,好有鸡味,配埋炸薯条,真系好有欧美风味❤️
📍烤德国咸猪手Pork Knuckle (HKD228)
烤德国咸猪手Pork Knuckle
饮品
📍My cup of tea (HKD94)
y cup of tea
📍苏兰豆腐Tofu Pudding (HKD94)
Tofu pudding
总括嚟讲,
呢间餐厅真系几值得嚟❣️有自己嘅个人风格,食品非常创新又好味,同朋友嚟chill下系一个唔错嘅选择