2023-02-22
好多朋友都问去到黄大仙食咩好,今日就推介一间高质抵食嘅日本料理俾大家~和气食堂位于黄大仙中心,exactly 系地铁站隔离,净系地段方便就脚已经赢咗~食物方面都有好多款式选择,小编今次试咗以下几款:1️⃣电击鸡翼⭐️⭐️⭐️⭐️除咗调味好惹味香口之外,最特别嘅地方佢系冻食嘅~感觉好清新,肉质都好弹牙爽滑!2️⃣烧广岛蚝⭐️⭐️⭐️⭐️有蒜蓉或者芝士烧,日本蚝本身好鲜甜,蒜蓉将蚝嘅鲜味迫晒出嚟,芝士同蚝嘅味道都好配衬~四只感觉上眨吓眼就食晒,直程有种「咦 咁快食晒嗱?」嘅感觉😋3️⃣白咖喱乌冬⭐️⭐️⭐️⭐️咖喱烹调得好香,好有咖喱味,乌冬本身口感一流,加上炸得外脆内软嘅猪扒,成道菜式可以话系无懈可击,食到停唔到口!😍总括而言,餐厅嘅食物质素水平很高,其他食物例如鳗鱼反卷、芝士厚烧玉子、猪扒丼、三点刺身等等都非常好味,环境舒适服务良好,黄大仙唔系美食沙漠嚟架~
1️⃣电击鸡翼⭐️⭐️⭐️⭐️
2️⃣烧广岛蚝⭐️⭐️⭐️⭐️