餐厅: Island Table Grocer Cafe
资讯:

#坪洲一日游 again 🤣次次经过呢间cafe 都好多人等位 今次终于一阵就有位啦✌🏽✌🏽可惜食物已售罄😢 唔紧要啦 都系想坐半个钟到等船啫😅而且仲有outdoor位 好好feel 有远离烦嚣嘅感觉而且不论indoor or outdoor 都有好多打卡位 可以影相今次有惊喜 睇完open rice有咩推介 发现咗有新野🤩(可惜今次失策 时间关系唔记得影menu 🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️)点咗杯 #Affogato 🍨☕️ 即系 #云呢拿雪糕 + #espresso 佢个云呢拿雪糕真系👍🏻👍🏻👍🏻我本身其实好唔钟意云呢拿雪糕 但呢个完全有质 净食佢都赞云呢拿雪糕带有点点杏仁味 好creamy 好滑 而且有啲杏仁粒 上台时waitress 姐姐已提咗话杯espresso唔好太迟加落去 唔系嘅话冻咗会好酸(所以要把压打卡时间🤣🤣)净饮坚酸难入口 不过加落去个雪糕到少少酸同咖啡苦味俾雪糕中和哂 若果有得refill就好啦🤣🤣
#坪洲一日游 again 🤣

今次有惊喜 睇完open rice有咩推介 发现咗有新野🤩
佢个云呢拿雪糕真系👍🏻👍🏻👍🏻
我本身其实好唔钟意云呢拿雪糕 但呢个完全有质 净食佢都赞
(所以要把压打卡时间🤣🤣)
净饮坚酸难入口 不过加落去个雪糕到
少少酸同咖啡苦味俾雪糕中和哂