今日食饭食到我一吐气!令我要上网写第一次食评 仲要系劣评!长话短说,话说今日去呢间生龙清汤腩食饭, 想试下佢最出名既咖哩。一入去,坐左阵,叫左饭,都未有水到咁就叫佢比杯水啦!佢话 "尼紧啦! 攞紧比你啦!" 但其实讲完呢句先去攞,我心谂 人多 佢地忙到踢晒脚先唔记得拎,跟住就尼料佢(女收银)比左三杯水 仲争两杯,咁就叫佢多两杯尼,点知佢开始比脸色我地睇 ,好唔愿意拎咁之后,叫佢(男侍应)比碗 ,又系比三个,同样地,我地叫佢比多两个佢就开始正式爆嘞!佢大大声话:我比住三个 睇下你地够唔够先姐 唔够我会拎多两个尼架啦!听到呢句,我同屋企人开始心谂: 叫佢拎个碗尼姐 洗唔洗咁大反应呀 我地紧系觉得唔够先叫你拎多两个尼好嘞 再之后我地叫左个麻辣云吞尼, 以为系汤云吞啦,点知只不过张成大堆 麻辣(涨)把成上面同加入去辣到非起,我两个屋企人食吾到咁辣 叫佢加水 ,个男待应啲眼神 不屑到 好似话 唔系呀 又要我拎水尼! 在倒水期间 态度差到! 另一个冬菇头女待应 仲要行过话 唔食得辣 就米学人叫麻辣啦!啲咀脸差到 仲要斜啤我地咁 好似我地得罪佢咁!就系咁 我地成餐饭都
今日食饭食到我一吐气!令我要上网写第一次食评 仲要系劣评!

一入去,坐左阵,叫左饭,都未有水到
咁就叫佢比杯水啦!佢话 "尼紧啦! 攞紧比你啦!"

好嘞 再之后

就系咁 我地成餐饭都谷住到气 但其间我地每次依然好有礼貌 唔该前唔该后
真系唔明点解仲会换来啲咁既服务态度!百思不得其解!

或者睇完呢篇嘢 各位觉得我意气用事 想唱衰呢间嘢
但唔只我一个 呢间嘢已经在open rice有不少劣评 ,原因主要是食物质素严重下降。
而家连啲伙记服务 态度都咁,把明赶客

我发誓 永世都唔会再入呢间嘢

咁既价钱 咁既质素 咁既服务态度 我去食日本嘢好过!

希望呢间铺 老板 有机会 见到我呢篇文 好好反省一下啦!
题外话/补充资料: [b]其次 食物方面,我同屋企人之前系果到食过个粉 个汤底真系好正 格离枱碟咖哩饭真系香到你唔信. 估唔到格左咁耐 间店就走晒样 咖哩饭连普通茶记都好味过佢 个粉就 汤底唔够入味 有无人知点解呢间变成咁 唔通佢地真系谂住 系得mk做 都唔休做 [/b]
2013-05-01