2017-07-02 168 浏览
一直都好想试荃湾既肉饼哥,势估唔到佢居然会拣美林冬菇亭开分店,咁近我当然第一时间去试!六点度已经差唔多满座,个亭好大,成个餐厅感觉好阔落,装修舒服,仲有吧台位。一唻就谂都唔谂就嗌咗黄金流沙煎肉饼,再加个新口味好立克蒸肉饼。。你冇睇错,系好立克味既肉饼!个黄金流沙肉饼煎得香脆可口,咸蛋黄同啲肉饼既味道同口感配合咁啱啱好,唔会太咸,蛋黄唔会一夹就散,啲肉饼亦煎得外脆内软,冇令我失望!至于个好立克肉饼,原来系蒸肉饼上面加一pat好立克,甜甜地,加埋个咸肉饼,又咸又甜,几特别,几新鲜,不过其实我唔系几食得出系好立克,同埋又咸又甜我谂唔系个个都会钟意,anyway, 我欣赏佢创意!呢位肉饼哥咁有水准,唔怪得饮水要俾钱呢啲咁嚣张既行为都无阻啲人继续科水排队!不过其实水呢啲系餐厅基本服务,悭得唔知几多钱但令人对餐厅印象唔好就无谓啦。阿哥,都唔系好咁嚣张好!

阿哥,都唔系好咁嚣张好!