2023-12-11
今日同屋企人五大一小去食凑凑火锅 之前一直都想试 但系谂住要多啲人先可以叫多啲唔同种类嘢食我哋叫咗一个四人餐 外面有两款小食可以任拎 有中华沙律同香辣鱼皮 而且仲有好多酱 呢度竟然会有XO酱 蚝油同菌菇酱 之前好似未见过可以拣鸳鸯锅 椰子鸡汤 好清甜 麻辣锅唔算好辣 可以添鸭血同豆腐 汤底入面既配料好足料 亦都好吸汤肉类可以五款拣三款 我哋拣咗伊比亚黑猪肉 美国特选级牛版腱 美国特选级牛肩胛 啲肉好嫩 唔会好肥丸类我哋拣咗企鹅丸同埋飞鱼籽墨鱼滑 企鹅丸卖相好得意 黑墨鱼同白墨鱼既配搭 小朋友好钟意仲有一款小食 黑虎虾虾卷 唔算好特别海鲜拣咗鲍鱼同带子 鲍鱼大概墨鱼丸咁大粒 带子新鲜爽口蔬菜拼盘好多𩠌 菇类 粟米 芋头 南瓜 冬瓜 云耳 莲藕 红萝卜主食拣咗响铃同冬粉 冬粉索啲汤好好味 响铃份量好多另外送青梅雪条 杏桃沙冰 小朋友好钟意亦都加了四款饮品 不过不失
仲有一款小食 黑虎虾虾卷 唔算好特别
海鲜拣咗鲍鱼同带子 鲍鱼大概墨鱼丸咁大粒 带子新鲜爽口