2023-08-05 35 浏览
今日嚟到将军澳庆祝朋友生日 我地一行四人拣咗呢间烤鱼店食返餐好🥰 都有几款套餐可以选择 仲有折头 真系好抵食😄芥末凉拌秋葵呢个前菜好开胃 秋葵呢个健康食物 配芥末原来有呢个效果 感觉好清新🌱川渝小酥肉份量都几多 而且好香口 猪肉炸到好酥脆🐷 仲有辣粉可以点 不过我觉得原汁原味更加正香辣韮菜鸭血呢碟鸭血味道同我个锅底有啲似 但系多咗好多蒜蓉同韮菜😚 鸭血好嫩滑七月绝品烤鱼我拣咗清江鱼 贪佢肉质较实净 冇咁肥腻 而锅底口味 就想试下刺激啲嘅毛血旺口味🤪 真系几辣几惹味 仲有多款配菜 有鸭血 午餐肉 牛柏叶 云耳 洋葱🧅 烤鱼配呢个锅底真系好正 想食完再食🐟 烤鱼配菜可款4款 我拣咗土豆片 鸭血片 莲藕片同埋鱼豆腐 土豆同莲藕都切得好薄身 好方便煮食🥔 鱼豆腐口感有鱼蛋嘅弹牙 但相对较软身蒜蓉烧扇贝扇贝大粒 肉质软腍🫢 蒜蓉份量好多 烧完一上碟真系好香 可能食惯有粉丝嘅选择 所以都系觉得如果有埋粉丝就好啦😚烧名物可以喺15款入面拣8款 而且每款有两串 我地一行四人都可以试到👍🏻 烧肥牛串 厚烧牛舌串 烧羊肉串 烧荷兰猪五花腩 烧鸡中翼 烧鸡肾 烧鸡软骨串 同埋烧玉米🌽 烧玉米好甜葱油拌面一碗

芥末凉拌秋葵

川渝小酥肉

香辣韮菜鸭血

七月绝品烤鱼

烤鱼配菜

蒜蓉烧扇贝

烧名物

葱油拌面
一碗份量都几多 葱油嘅份量啱啱好 唔会太油腻🍜 面嘅质地较软身

四川冰粉糖水
呢个都几特别 本身冰粉冇乜太多甜味 主要都要靠配料 红豆 山楂 松子 提子干🍇 夹埋一齐食真系好凉快

饮品
特饮都有好多选择 爆珠百香果茉莉绿茶同埋爆珠芒果乳酸茉莉绿茶 茶底几香🍵 另外仲嗌咗爆珠草莓番石榴乳酸梳打同埋爆珠青瓜青柠梳打🍋

呢间烤鱼真系唔错 难怪有咁多人食啦 今日系星期四都坐满晒👍🏻 真系好犀利