2021-03-27 128 浏览
限聚又限聚,已经唔记得几耐冇食餐好!终于来到这一天可以好好同朋友见一见,更系要揾间环境美气氛佳!唔好浪费左难得既晚餐!我地决定用4款不同小食掀起序幕,包括墨西哥芝士鸡肉馅饼,水牛城鸡翼,三文鱼籽蟹肉脆饼,同埋生牛肉他他。我唔知道大家对于生牛肉既感觉系点,而我本人并非十分爱好生肉,抱住慷慨就义既心情勇敢一试,结果竟然系甘惊喜。牛肉滑溜有油香,顶住轻盈泡泡加鲜花,内外兼备,有姿势有实际,一箭击中我地既少女心。鸡翼甜辣适中,鸡肉嫩滑爆汁,食完系意犹未尽。2个饼类味道刚好,份量够大,性价比方面我会俾佢满分💯食完小食,食返个新鲜沙律清下口,薄切章鱼弹牙,蔬菜新鲜,牛油果份量多食极都仲有。重头戏嚟啦!呢份巨型烧烤牛肋条一上枱已经令到我哋全部哗一声!油脂分布平均,阵阵牛肉香,侍应哥哥介绍不同酱汁,试咗所有配搭后个人推介simple but classic盐同黑椒,将牛肋条既牛味提升到另一个层次。唯一嘅缺点系略为油腻(牛肋条就是这样)食唔到多。是夜淀粉质系海胆汁煎带子阔条面,顶层装饰左少女心泡泡,包住煎香左既带子,海胆汁啖啖足料,仲有好!多!海胆肉,味道鲜甜甘香,差啲要叫多碟encore!最后用2个可

最后用2个可爱既甜品完结呢一餐❤️