2017-05-22
相识多年嘅好姊妹生日, 四个难约的女人相约周六于中环食brunch, 去咗兰桂芳加州大厦一间西餐厅, 环境十分舒适, open kitchen, 有bar area, 室内光线充足, 没有风境但有天然光, 写意地坐足一个下午.餐牌简洁, 全英文, 迎合以外国人为主嘅客人, 唔知有无中文menu呢??我哋选了三款前菜, 两款主菜, 两款甜品.先介绍前菜, tuna tatar 同 calamari好味, burrata 则一般, 不够流心. 睇相最实际:介绍主菜, 点了一个housemade sausage pizza, 卖相几靓, 一份asparagus risotto, 呢个虽然外表很素但食落有点heavy.女人食饭点少得甜品?! 我哋叫咗menu上嘅tiramisu 做生日蛋糕, 细细件, 几light, 餐厅为我哋写咗寿星个名同点爉烛, 所以小编唔post出嚟喇!介绍甜品二号 -- buttermilk pancake! 大家一致认为咸得有点怪, 可能系因为大家expect系甜嘅... 个Nutella 酱又好杰... 卖相很好但食落一般总括嚟讲系一间有质素嘅餐厅! 喺道祝小编嘅
我哋选了三款前菜, 两款主菜, 两款甜品.
Spicy Tuna Tatar
Calamari
Burrata
Housemade sausage pizza
Asparagus risotto
Buttermilk pancake
总括嚟讲系一间有质素嘅餐厅! 喺道祝小编嘅好姊妹生日快乐🎂🎊🎈🎁🎉