2023-10-15
同朋友黎试位于乐富好出名冈山拉面,点解出名?因为佢有得拣四倍量嘅芽菜份量,出左名系小山丘咁上枱。作为大胃王嘅朋友一早讲好左要试最大碗嘅特盛,再要咩都多挑战下㖞😆放左工嗱嗱林黎到乐富,一到饭市就排长龙㗎啦。写完纸仔再到收银处付款,攞到牌仔就可以系位等送餐,自己个碗好正常㗎,朋友个碗就极重口味😆芫茜辛辣拉面(中盛)两倍量嘅芫茜同芽菜,辣度就系小辣,望落唔夸张吖😊汤底微辣几啱口味,面条粗身有咬口,有啲上海面嘅感觉但更弹牙,沾满汤汁好正,叉烧同玉子都系正常拉面店嘅水准,真系几好食噃🤤半熟玉子拉面(特盛)朋友碗特盛连碗都超级大,四倍量嘅芽菜果然成小山丘,劲夸张呀🤭浓汤加上重油,再要大量蒜,朋友话个汤味真系好浓郁,正㖞😌但食完个口有一大阵蒜味啰。价钱同一般拉面店相约,但份量就大好多,最重要系汤底同面条都出色,值得排队食㖞。拉面只有五款选择,小食亦只有关东煮同饭团,贵精不贵多,专心做好拉面👍
芫茜辛辣拉面(中盛)
半熟玉子拉面(特盛)