2021-06-08
无意中系open rice揾到间新开既主题餐厅 𝕀 𝕝𝕖𝕚𝕤𝕦𝕣𝕖🎐 发现佢系一间集合左酒吧、美食、打卡同party room元素既多功能餐厅🍴重要系所有员工都好nice,回头率极高! 其实我系冲住佢个海鲜摇盘而黎❣️感觉好得意🥕𝚂𝚎𝚊𝚏𝚘𝚘𝚍 𝙿𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝙱 (𝟻 𝚘𝚙𝚝𝚒𝚘𝚗𝚜) $𝟻𝟻𝟾呢个海鲜摇盘好特别😍 佢系将煮熟咗嘅海鲜放入胶袋入面 倒入特制嘅酱汁 再摇下佢 戴上手套 寻宝咁样 揾返啲海鲜出嚟❤️ 佢有五款海鲜加配料 有肠仔同粟米呀😗 估唔到粟米都甜🥰 酱汁系以蒜香为主😍 少少香蒜味就带出海鲜既鲜味 由于太赶急啦 净系影咗少部份海鲜❥活鲍鱼 其实啲海鲜超级大只😬 所以影到鲍鱼好似好细咁! 🙈其实佢好厚身爽口 有咬口😍 味道方面 鲍鱼味好浓郁😍 而且食落口非常鲜甜 而且佢地处理鲍鱼真系好细心🥺 洗得超干净❥游水海虾睇出下虾壳既颜色好鲜艳~ 系游水海虾无误😇 口感都系爽口弹牙❥大元贝就嚟大过一只碟😱 超级夸张 鲜甜既味道 配埋超级肥美既肉质😻 具弹性&爽脆既口感😻 新鲜到有种即钓即食既感觉❥活大蚬呢只大蚬真系大到不得了😚 拍得住一只元贝😱 虽然咁大只 但口感都系好爽嫩 食得出种
❥活鲍鱼
❥游水海虾
❥大元贝
就嚟大过一只碟😱 超级夸张
❥活大蚬
呢只大蚬真系大到不得了😚 拍得住一只元贝😱 虽然咁大只 但口感都系好爽嫩 食得出种鲜甜味 肉质饱满就唔使讲啦😍
🥕𝚂𝚙𝚒𝚌𝚢 𝚙𝚎𝚙𝚙𝚎𝚛𝚌𝚘𝚛𝚗 𝚌𝚛𝚊𝚢𝚏𝚒𝚜𝚑 (𝚏𝚛𝚎𝚎) $𝟷𝟾𝟾
依家二人同行只要叫一份主食就送你一份麻辣小龙虾😍小龙虾叠到山咁高😂 又系劲弹牙新鲜❤️
我发觉个酱汁好特别🧐 同小龙虾系绝配 可以带出小龙虾嘅鲜味🧐 之前都未试过咁样既辣汁😋 我就咁试啲辣汁 感觉佢有少少少少嘅咸味 但个辣度系温和嘅 唔系劲麻劲辣咁 调配得宜 唔会遮盖小龙虾既味道😍 老板话系特制嘅马来西亚辣汁😂 我就唔再多口问啦~ 商业机密
啲小龙虾拼埋啲大海鲜度真系好细只😝
🥕𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙺𝚗𝚞𝚌𝚔𝚕𝚎𝚜 $𝟷𝟿𝟾