2020-07-05 319 浏览
耐不耐就会入去沙田揾舅父食饭,今日亦不例外,我哋行咗商场一阵间睇吓嘢,又买咗D日用品,都差唔多到食饭时间。当然又去医肚仔,我记得呢度有间食煲仔饭,就系呢间海记上次同舅父食午餐时,记得餐牌有煲仔饭,而且仲四季都有煲仔饭食,舅父钟意食煲仔饭,我钟意食煲仔入面D𩠌😁😁😁😁———————————🍵鱼🐟腩煲仔饭➕腊肠——-两款𩠌我都钟意食😁😁,哗,未打开盖已经闻到香喷喷的味道⋯⋯打开煲盖就更加香气四溢😋😋😋流晒口水⋯⋯鱼腩厚身大大件,鲜甜肉嫩的鱼腩。啖啖肉、啖啖滑、啖啖香,腊肠又香又瘦,咬落软熟,自家制调的豉油味道加落又香又热的饭𥚃面,零舍惹味,饭香软熟带微微饭焦,饭焦带脆囗又不会过硬,四季都有得食既煲仔饭👏👏👏😋😋😋好味道⋯⋯————————————🐷南乳猪手粗面——-猪手够入味、南乳味够香,猪手又够腍,粗面够爽口又滑的质感,好味😋————————————-🐟炸鱼皮——-香脆香口、脆卜卜,🐟鱼皮又系自家制,香口松化⋯⋯————————————-🥬菜芯———-新鲜青绿软熟的菜芯,不会灼得过火,幼嫩爽甜😋😋————————————-饮品:🥤粒粒红豆冰 ——-奶滑浓郁,红豆唔会偷工减料,煲得硬度刚刚

———————————

————————————

饮品:
🥤粒粒红豆冰 ——-奶滑浓郁,红豆唔会偷工减料,煲得硬度刚刚适中,有咬口又不会过腍、红豆又够多,有得饮有得食😊
———————————
🥤咖啡红豆冰——-好有惊喜的一杯浓厚的咖啡,够滑够味,又浓又香的咖啡配搭住红豆,两者劲配搭,估唔到咖啡的香浓,唔会抢走红豆味,红豆的浓郁,又唔会同咖啡争住做主角⋯⋯
究竟系咖啡做主角,配角?
还是红豆做主角,配角?
答案系:双冠军🏆
好一杯咖啡红豆冰🥤👍👍👍👏👏👏
竟然冲到一杯咁好饮既咖啡☕️

————————————
食物价钱唔贵又合大众化,好食又抵食
点解咁多人,一定有原因