2023-02-12
My Sichuan Lunch🥢..呢日想食酸菜鱼🐟,行经新都城见到开左间新餐厅食川菜🌶,有水煮鱼、酸菜鱼、冒菜、干锅都有,好吸引即刻想去试!入到去装修舒服,坐得阔落,即刻点左几样前菜、主菜 & 小菜吃吃,超级丰富!一定唔少得食酸菜鱼🐟 鱼肉够滑;水煮牛肉🐮 亦食落松软带微辣,2款都好好下饭!而小菜点左咕噜肉,啖啖肉带爽有油香,好吃。其他小食点左凉拌土豆丝、沙姜猪手、醉猪手、 夫妻肺片,同样不错吃,沙姜味道好讨好我喜欢!而甜食就点左黄金馒头,蘸点炼奶同吃更滋味,豆沙锅饼,馅料丰富。餐厅有基本饮品:黑芝麻豆浆、白毫毛尖绿茶、头家鲜奶茶。而想特别点❓ 呢度有全港唯一以果醋为主打既饮品店:醋头家 True Boss,健康又好味!酵醋优酪 Enzyme yogurt 酵醋十鲜奶葡萄 $35 (优酪酸甜可口又开胃)果果吃酵醋 Enzyme wrth Fruit Granules青梅酵醋 & 苹果芦荟 $35 (醋香吸引又清新)..×××××ש将军澳新都城中心2期2楼2035-2036号舖..
My Sichuan Lunch🥢
一定唔少得食酸菜鱼🐟 鱼肉够滑;
水煮牛肉🐮 亦食落松软带微辣,2款都好好下饭!
而小菜点左咕噜肉,啖啖肉带爽有油香,好吃。
其他小食点左凉拌土豆丝、
沙姜猪手、醉猪手、
夫妻肺片,同样不错吃,沙姜味道好讨好我喜欢!
而甜食就点左黄金馒头,蘸点炼奶同吃更滋味,
酵醋优酪 Enzyme yogurt 酵醋十鲜奶
葡萄 $35 (优酪酸甜可口又开胃)
青梅酵醋 & 苹果芦荟 $35 (醋香吸引又清新)
×××[元元酸菜鱼 -YuanYuan Sichuan Cuisine]×××