2017-11-03
最近进行辣既特训,越食越辣系咁追辣野食🌶越食越辣💪🏼。疯狂猪肝面 Set $88餐厅有干面同汤面,而汤面就分红汤同白汤,今次我就试食红汤,味觉同视觉都充满刺激🤡 老老实实面就真系无咩特别,面质唔算爽口弹牙,口感一般。汤头非常浓味,而且好油,超级非常极之辣🌶,麻辣味十足,好麻呀😬 钟意食麻辣既就会好钟意,但如果可以减少少油就好lu🤔 猪肝就普通,无咩臭味既,可能汤太浓味遮左个阵味。泡椒鳯爪 +冰粉 + 蓝蝴蝶花雪梨小食加十蚊,俾得个一只脚我,仲要开二,有啲小气啵🙃除左辣味,咩味都无。冰粉好解辣,质地就好似台湾既爱玉咁,加少少糖酱、山楂、提子干同酒酿,好清爽👍🏼乡下妹既我未饮过蝴蝶花,其实系唔系叶豆花黎嫁?🤔 唔好问我系咩味,我净系饮到糖水味🙃不过唔难饮既。砵砵鸡 $238 (二人前)成晚既主菜出场,好似系成都菜,用竹纤吉住啲菜呀肉呀,再用一盘汤汁浸住既冻食,都几特别又几好玩🙂 串串有肉有素各三十串,唔好以为有好多,一串得一粒,好快食完😶好似食左阵风咁😂 我叫左藤椒味(仲有麻辣味)上枱个汤底好似清汤咁白雪雪,但其实又系好辣好麻🌶 食到最后见到有串鳯爪,好似中左化骨绵掌咁💀个样好好笑😂😂
。
疯狂猪肝面 Set $88
泡椒鳯爪 +冰粉 + 蓝蝴蝶花雪梨
砵砵鸡 $238 (二人前)
食到最后见到有串鳯爪,好似中左化骨绵掌咁💀个样好好笑😂😂