2020-02-13 113 浏览
我很喜欢食辣,但又食唔到辣,所以人生有一个食到辣嘅朋友一齐打边炉,系一件好幸福嘅事🥰。可以偷偷食佢小小辣,然后返去渌我嘅猪骨汤😆一推门入#成都老码头火锅 ,🌶川味火锅香气扑鼻而来,急不及待落单上菜!我地坐2楼,经过一座小桥,一步一步向上行。🍲鸳鸯汤底拣了成都原味红油汤底(小辣),另一半则是猪骨汤底。侍应叮嘱我地点成都风味才有四川的麻辣口感,结果无介绍错👍🏻👍🏻👍🏻🥢澳洲和牛面珠墩细细块焯一焯就食得,肉质较烟韧,带点膻味。🥢鱼皮饺皮厚涵靓,咬落好有口感,味道突出。🥢冰豆腐索晒汤底精华,十分入味。🥢滑溜溜鸭血Menu写渌一分钟,渌耐啲会较入味,正😋🥢老码头手打牛筋丸烟韧弹牙,牛肉味浓。🥢老油鬼鬼一边是油炸鬼,另一边是蟹子,将油炸鬼一面放进汤底渌,煮尽汤汁,食落惹味。🥢红薯粉每一样𩠌都系索晒汤底精华,带出食物味道层次,食埋红著粉就够饱肚。🥢凉拌鱼皮麻油加辣油爽滑捞鱼皮,食完又食很开胃。系FB打卡仲有饮品送,我哋叫左渣杞子龙眼菊花蜜,清甜解辣,健康之选。

鸳鸯汤底

澳洲和牛面珠墩

🥢澳洲和牛面珠墩
细细块焯一焯就食得,肉质较烟韧,带点膻味。

鱼皮饺

🥢鱼皮饺
皮厚涵靓,咬落好有口感,味道突出。

冰豆腐

🥢冰豆腐
索晒汤底精华,十分入味。

滑溜溜鸭血

🥢滑溜溜鸭血
Menu写渌一分钟,渌耐啲会较入味,正😋

老码头手打牛筋丸

🥢老码头手打牛筋丸
烟韧弹牙,牛肉味浓。

老油鬼鬼

🥢老油鬼鬼

红薯粉

🥢红薯粉

凉拌鱼皮

🥢凉拌鱼皮
麻油加辣油爽滑捞鱼皮,食完又食很开胃。

杞子龙眼菊花蜜

2020-01-16