2019-08-15
今晚去左TST 码头故事, 听好友讲四川成都开左好多间, 劲多分店~~呢间系HK 第一间, 呢度既汤底由当地运来, 仲跟足四川煮法熬制; 而且无论店内古式装潢、服务都同总店一样, 每道菜上桌时侍应都会话比我地知煮既时间,好窝心~~我地唔系好食得辣, 所以个汤底拣左蕃茄+猪骨~ 汤底味道浓郁, 我两边都饮左各一碗, 好饮而唔觉有味精~~我地先叫左个安格斯肥牛,都几大份,食起来牛味重, 又鲜嫩,滚十秒就可以食~~秏儿鱼又滑又多肉, 不过都有D 鱼骨, 食得要小心.鸭舌, 口感软嫩~野菜篮, 好多唔同款既菜, 好健康清新.另外, 红薯粉长身偏宽扁, 煮熟之后晶莹剔透口感烟韧滑溜!!最后个红糖冰粉, LIKE FACEBOOK 就送架, 好滑好好食, 入面仲有劲多料, 甜甜地, 听讲可以解辣~~OVERALL真系唔错, 价钱又唔贵, 下次可以再食!
秏儿鱼又滑又多肉, 不过都有D 鱼骨, 食得要小心.
鸭舌, 口感软嫩~
野菜篮, 好多唔同款既菜, 好健康清新.
OVERALL真系唔错, 价钱又唔贵, 下次可以再食!