2022-04-18 907 浏览
今期嘅卖点系「三贯盛」,意思系一碟可以试三款唔同寿司😍 但啲款都系常规menu有,所以唔系话特别惊喜🙈 军舰三味 $17(葱花吞拿鱼军舰•飞鱼子军舰•甜虾军舰)甜虾军舰好食😋甜虾鲜甜弹牙,而且份量唔少;葱花吞拿鱼军舰一向都会嗌,吞拿鱼蓉打得好细,如果有啲吞拿鱼粒咬下更好;飞鱼子军舰有青瓜平衡味道,飞鱼子爽脆,一咬落去成口都卜卜声🙈。美中不足系紫菜上枱嘅时候已经系淋嘅。贝三味 $17(赤贝•海螺•北寄贝)三种贝都有鲜味有咬口,正常发挥。日本真鲈 $12完!全!比!紫!苏!抢!哂!味!食呢件嘅时候都有少少嬲😂明明真鲈口感好好,再咬第二下已经完全食唔到鱼味,一路食到尾都系得返紫苏味🥺拟目乌贼 $17乌贼好厚,弹牙有咬口,但同平时鱿鱼/乌贼分别不大。炙烧太刀鱼 $22太刀鱼炙烧后超重油香味,可惜烧得有啲干,同埋有鱼皮,所以有啲韧。炸水牛芝士 $22本次最期待款式! Mozzarella上枱已经系暖暖地唔热,用上天妇罗炸皮,配上(自己mix出黎嘅)绿茶盐都几好食。我自己就prefer美式脆炸皮多啲😋

军舰三味 $17
(葱花吞拿鱼军舰•飞鱼子军舰•甜虾军舰)

贝三味 $17
(赤贝•海螺•北寄贝)
三种贝都有鲜味有咬口,正常发挥。

日本真鲈 $12
完!全!比!紫!苏!抢!哂!味!

拟目乌贼 $17
乌贼好厚,弹牙有咬口,但同平时鱿鱼/乌贼分别不大。

炙烧太刀鱼 $22

炸水牛芝士 $22