2019-08-22 169 浏览
回到味来-恶魔在鸡煲我身边总系有一个魔鬼朋友,每次系我嗌减肥既时候带我去食好野。由于我无辣不欢,朋友突登带我到「回到味来」试佢地既恶魔鸡煲。等上鸡煲期间,服务员已经急不及待地递上前菜-金蒜咸蛋蒸扇贝。扇贝非常大粒,粉丝吸晒d精华,非常入味。恶魔鸡煲顾名思义系指辣度,唔食得辣既朋友可以叫微辣,除咗鸡煲外,仲有卜卜砚供大家选择,鸡煲份量超足,两个人俾咗一只鸡既份量。食到咁上下,服务员会主动上前帮我地转打边炉,汤底方面都几多选择,唔系一般加清汤,而系成个煲换。最后我拣咗南瓜海砚汤,南瓜汤非常鲜甜,海砚冇带沙之余亦大只。另外,附送本地手切牛颈脊,净系睇油脂分布同色泽就知食得过,牛颈脊牛肉味浓,同时亦不失油香。同场有成60几款火锅配料,自助形式,总有一款会岩你。私心推介出面打边炉好少有得食既鹌鹑蛋。
回到味来-恶魔在鸡煲

金蒜咸蛋蒸扇贝