2020-01-12 657 浏览
自己可以算是一个绝不偏食的人,对饮食亦有一定爱好及研究,终于的起心肝,第一次写下食评。 希望可以继续写落去啦!今日有啲特别事要落嚟土瓜湾,就去一去哥登堡餐厅,哥登堡系喺我小学同中学附近一间餐厅,N多年总算系高级餐厅,中学𠮶阵时食饭,如果冇 请,真系好小好小嚟食,后来我女都喺附近读中学, 我再同佢倾开,佢就话间餐厅都几抵食,通常唔想太过花费,就会考虑下食。 『唔到你唔认老!高级嘢都会变low! 』《2020-01-09 1300-1400》入返正题,今次过嚟食个Lunch, 叫咗个铁板套餐,旧港式西餐梗系要试下个咋咋声嘅铁板午餐啦! 正直午饭时间,人唔算少,但系都唔系爆到泻, 招呼唔好有期望,但算合格仅仅𠮶只, 当然红汤先到(罗宋汤)杂菜料足, 有儿时餐厅味道,跟住个正餐都好快到,嚟到𠮶阵时有啲轻微失望, 铁板感觉并不太热,试落个意粉,亦只有少少暖的感觉, 黑椒味还好,但没什么特色,但牛柳认真要赞一赞👍🏽, 冧度适中不会煮得太熟, 亦唔切太多梳打粉、食粉腌过。牛味须一般但算合格,咁嘅午餐价钱,性价比已不错冇诈型。 最后餐饮叫了唔使再特别加钱嘅椰汁红豆冰,感觉好过用花奶少少, 但分别并不很
希望可以继续写落去啦!
今日有啲特别事要落嚟土瓜湾,就去一去哥登堡餐厅,哥登堡系喺我小学同中学附近一间餐厅,N多年总算系高级餐厅,中学𠮶阵时食饭,如果冇[老细] 请,真系好小好小嚟食,后来我女都喺附近读中学, 我再同佢倾开,佢就话间餐厅都几抵食,通常唔想太过花费,就会考虑下食

『唔到你唔认老!高级嘢都会变low! 』
《2020-01-09 1300-1400》
入返正题,今次过嚟食个Lunch, 叫咗个铁板套餐,旧港式西餐梗系要试下个咋咋声嘅铁板午餐啦! 正直午饭时间,人唔算少,但系都唔系爆到泻, 招呼唔好有期望,但算合格仅仅𠮶只, 当然红汤先到(罗宋汤)杂菜料足, 有儿时餐厅味道,跟住个正餐都好快到,嚟到𠮶阵时有啲轻微失望, 铁板感觉并不太热,试落个意粉,亦只有少少暖的感觉, 黑椒味还好,但没什么特色,但牛柳认真要赞一赞👍🏽, 冧度适中不会煮得太熟, 亦唔切太多梳打粉、食粉腌过。牛味须一般但算合格,咁嘅午餐价钱,性价比已不错冇诈型。 最后餐饮叫了唔使再特别加钱嘅椰汁红豆冰,感觉好过用花奶少少, 但分别并不很大。

10分满分
形 7
色 6
香 6
味 7

速度 9
态度 6(按级数价钱来评)
装修 8 (怀旧嘢系要旧旧地先好)
整洁 5 (后栏厕所位扣咗啲分,有点脏)

性价比 9 (午餐论)
回头指数 7(个人情意结😁)
总分 : 70分

2020-01-09