2018-12-15
怀念日本工作既我,返左香港都一段时间,每次食拉面都好想揾返日本既味道,今日终于比我遇上入到去已经充满浓浓既豚骨汤味,就连布置,海报等都充斥住和风,最细心既系店主为客人预备既荳芽菜!都几多选择豚骨原味拉面 $75叉烧肉愈瘦就愈难制作,呢度既系厚切👍,仲要有3块,正。味道带火炙过既甘香,提升左肉既鲜味,系肉质紧左小小。最期待呢只半熟蛋,真系非常,非常之好味呢位师父除了用心制作之余,手艺相当不错,蛋味香浓就连蛋心都吸收左酱油既味道,而且做到蛋汁清而蛋熟,蛋黄就似金黄既琥珀一样,推荐💪见到menu既章鱼小丸子好似好正,叫左一客试,黎到竟然同图既一样,$28 大大粒,圆碌碌,仲有6粒,超抵丸上洒满紫菜丝,木鱼同酱汁,未食已经流口水😀 饀料好丰富,外脆内软,冬天食非常适合,因为放左一阵入面仍然热呼呼的感觉好似系大阪食既章鱼烧一样「和拉面」令我重拾回到过去既感觉,好难得既一间心机小店,由店外至内,食物,店员亦相当细心,不停为人客加水同细心,离开时仲有2粒儿时经常食既蜂蜜柠檬糖❤真心希望更多人珍惜呢类型小店💪
都几多选择
豚骨原味拉面 $75
最期待呢只半熟蛋,真系非常,非常之好味
感觉好似系大阪食既章鱼烧一样
真心希望更多人珍惜呢类型小店💪