啱啱去完日本玩,已经心郁郁计划下一转旅行✈️喺下一个日本之旅成事前,走返转洋食屋重拾游日感觉🇯🇵位于九龙城侯王道嘅「Shibui 洋食屋」,怀旧复古风下最适合享受休闲时光😌.从门面至内里都洋溢著浓厚怀旧复古风🎏深木色系家私配搭淡黄色墙身,喱士花纹透沙窗帘,彩色玻璃木门,仿如回到昭和年代般🇯🇵打卡一流📸.🍴卡邦尼虾球焗法包💰$95卡邦尼意粉就食得多,法包呢个食法都系第一次见🥖香脆法包配以香浓卡邦尼酱汁🤤酱汁内有菇、洋葱、烟肉丰富配料💕创意好味菜式😋.🍴和牛肉酱洋葱圈💰$88自家整手打宫崎A4和牛肉酱,以铁板热辣辣呈上🔥和牛关系入口特别香浓,油香四溢🤤肉酱中间放上融化芝士,为肉酱增加滋味😚洋葱圈大大粒炸得金黄香脆,加埋肉酱劲邪恶,食唔停口😆.🍴鳗鱼玉子烧伴炒面💰$148大大块鳗鱼放于玉子烧上,卖相令人心动😍鳗鱼够厚肉且肉质软绵,玉子烧蛋味都几出😌炒面分开上,份量都几多,两个人食都得🤪.🍴昭和布丁💰$48完全系细个睇卡通片嘅布丁卖相🍮布丁口感扎实绵密,入口充满浓郁蛋香及焦糖味🍳.九龙城唔净只泰国菜,估唔到和洋食屋都咁出色😝环境充满复古和风气息,有一刻以为自己唔喺香港🤣

🍴卡邦尼虾球焗法包
💰$95