2010-11-03
~~请先听听老饼话当年 ~~ 某年... 同d friends系尖咀 ‘楼上楼’ 食过‘火焰法国膏蟹龙虾汤底’ 火㶽 >> 正, 多膏数月后....识左佢, 佢好 like火㶽 + 未食过呢种蟹 = 同佢试吓 la. Oh~冇货 (只用花蟹代替) 。之后....几次打去. book 台都系冇货然后... 我俩忙于筹备婚宴 >> 成个老衬.再然后...+ .. 转眼间... 上个月已经系老衬咗三周年既纪念本想食法式私房菜. 但上嚟openrice search 完又冇乜特别意欲搅脑汁之际猛然想起一个 ~~ 忘了, 忘不了的承诺 ~~想自己玩煮饭仔 >> 边度买 ? 点煮 ? yahoo search 完 ‘法国膏蟹’, 醒起仲有个名叫面包蟹Then, search 到有位仁兄个 blog 介绍呢间 Soho既面包蟹餐 ~~ 未训着就言归正传~~ Food :翡翠螺 : 以往不太喜欢吃, 感觉d肉很实 面包蟹 : 老婆话未食过咁多膏既蟹 圣子、生蚝、三文鱼 : 一字到尾 Others : 没有细致的装修, 但也整洁舒适 门口两个s
之后....几次打去. book 台都系冇货
然后... 我俩忙于筹备婚宴 >> 成个老衬.
搅脑汁之际猛然想起一个 ~~ 忘了, 忘不了的承诺 ~~
想自己玩煮饭仔 >> 边度买 ? 点煮 ?
~~ 未训着就言归正传~~
Food :
翡翠螺 : 以往不太喜欢吃, 感觉d肉很实 [今次例外]
面包蟹 : 老婆话未食过咁多膏既蟹 [总于可以对现承诺, yeah ]
圣子、生蚝、三文鱼 : 一字到尾 [鲜]
Others :
没有细致的装修, 但也整洁舒适 [未至于大排档格局, 我觉得
]
门口两个seafood大雪柜好有专门店 feel 就真
waitress很细心介绍三款酱的分别and 不同季节的面包蟹, 蟹膏有什么不同
满足 !! 感恩 !!