2013-07-29 278 浏览
我中学的5年都系系九龙塘度过 , 所以又一城令我回忆起好多野 (特别系曳野XD)出黎做野之后就好少再返返黎又一城食野  (最多只会系经过九龙塘转车)星期6已经打算好去MK染发 , 但要解决左午餐先~原本同我的好同事想系九龙湾解决, 但系我谂谂下:我出MK点都会经过九龙塘,咁不如去又一城食LA所以最后选择了又一城解决是日午餐~~~而我的好同事近日迷上All Day Breakfast , 所以选择了caffè HABITŪ 放工出到又一城是1:45pm , 已经有10几人排紧队  (唔系拎飞排队的)因为我地已经几肚饿, 原本想放弃 (因为太多人) 但眼见间间餐厅都咁多人排, 所以都系照等等左20 mins终于可以入坐 , 我地已经饿到飞起~~~所以两个人叫左4样野食~~生菜好新鲜爽口 , 只蛋生熟程度岩岩好 比起出面拉面的糖心蛋还要好!!!表面的焦糖烧得好靓 , 脆薄适中 , 焦糖下的奶泡绵密 , 配合焦糖饮一口咖啡 , 甜度岩岩好~~附送的朱古力合桃蛋糕超级甜!!入口有一粒粒的砂糖...试过一啖就放弃了......眼见每台都叫, 所以我地都叫黎试下~~热辣辣上台~~~~眼见以为以为炸粉
星期6已经打算好去MK染发 , 但要解决左午餐先~
所以最后选择了又一城解决是日午餐~~~
敳撒沙律
生菜好新鲜爽口 , 只蛋生熟程度岩岩好
比起出面拉面的糖心蛋还要好!!!
脆薄焦糖泡沫咖啡
附送的朱古力合桃蛋糕超级甜!!入口有一粒粒的砂糖...
试过一啖就放弃了......
炸鱼薯条
眼见每台都叫, 所以我地都叫黎试下~~热辣辣上台~~~~
眼见以为以为炸粉会好厚 , 一切开先知系厚身的鱼肉~~~
炸鱼外脆内嫩 , 薄薄的炸粉将鱼柳的水份仍能锁住, 入口好多汁
真系超好味~~~
薯条份量算多 , 而且系我地最爱的粗薯条~~~炸得香脆 , 吃落不觉油腻
蕃茄海鲜扁意粉
食得出系用新鲜蕃茄做的茄汁 , 配上原只大虾,虾肉,原壳蚬肉,青口同小墨鱼 , 海鲜份量十足

混入香草和海鲜精华去炒的扁意粉, 非常非常美味
Luxury Breakfast
蕃茄煎得岩岩好 , 新鲜而且多汁
烟肉 , 烟三文和茄汁豆很普通
香草肠不错, 够香
炒什菌很好吃, 调味做的很好
炒蛋>>>我眼见以为未熟晒, 点知切开系岩岩好熟晒
而且入口好滑,有蛋香之余重有奶香!!
好惊喜~~
Homemade Rose Strawberry Jam
一打开盖阵阵玫瑰花香扑鼻而来~~
系厚厚的烘全麦面包搽上Homemade Rose Strawberry Jam
入口系浓烈的玫瑰香味 , 而且甜度岩岩好 , 真系好好吃 <3

结尾: 我系走之前叫男侍应比多盒Rose Strawberry Jam我
等我比娘亲试下有好美味

报告完毕~~~