2021-05-12 1832 浏览
约了沙田友晚饭, 方便之选去咗近大围站的 『渔品酸菜鱼火锅放题』。 未能准时放工去到都八点, 虽然刺身火锅放题好出名, 商量后还是单点 反正我们食量都是一般~餐厅地方都算阔落, 冷气充足唔会有好局促嘅感觉。自行加热用滚水再洗多次杯碟, 够晒安心!原条鱼王烤鱼(鲈鱼,酸菜汤底)$288喜欢吃鱼的我们当然点送选烤鱼, 问过店员唔会太辣。专用电锅炉, 一大盘的分量非常注目。 放满各种 辣椒,配料,香料~ 鲈鱼目测足有两斤的分量。😍 鲈鱼略经炸过 , 鱼皮饺实净冇咁易散, 唔影响肉质都几嫩滑, 两个人吃份量系啱啱好。个汤底带有鱼香, 味道丰富, 唔会太酸太辣, 好开胃, 令每一款配料都好入味。配料有蜂巢豆腐, 莴笋,马铃薯, 芽菜, 莲藕木耳。。 啱食嘅先再个别点选。 酸菜仲好够酸味。KO 咗条鲈鱼和配料之后, 兴之所至加咗个韩国面😍 配合酸菜鱼汤底又几特别, 烟烟靭靭, 比乌冬或米线更有风味。安格斯牛板腱$80肉质软嫩,入囗甘香有肉味, 配酸菜鱼汤底韩国面非常滋味~饮品选择很多, 单点都系$6一罐/盒, 非常划算👍👍, 够晒尽兴。吃到饱饱甜品也是不能缺少。经常都在放题店看见的香港品牌雪糕。每

餐厅地方都算阔落, 冷气充足唔会有好局促嘅感觉。

自行加热用滚水再洗多次杯碟, 够晒安心!

原条鱼王烤鱼(鲈鱼,酸菜汤底)$288
喜欢吃鱼的我们当然点送选烤鱼, 问过店员唔会太辣。

安格斯牛板腱

安格斯牛板腱$80
肉质软嫩,入囗甘香有肉味, 配酸菜鱼汤底韩国面非常滋味~

吃到饱饱甜品也是不能缺少。
经常都在放题店看见的香港品牌雪糕。
每次都吃冲绳海盐囗味, 未至于咸,只系中和返雪糕的甜味, 相当滋味!

餐厅正做推广平日竟没有服务费, 实在非常抵食!
安格斯牛板腱