2020-01-15 585 浏览
同男朋友出旺角食饭,拣咗间楼上Cafe静静地坐下倾吓计~环境几warm,有无数board games,店主仲好好人咁推介左二人board games俾我地玩,但我哋最后都系拣咗最经典嘅层层叠😋饮品几特别,食物选择虽然不多,但质素却很惊喜~5%黑椒手打牛肉芝士汉堡配薯条~卖相唔错,见到热溶嘅芝士满满地包住手打牛肉汉堡,整个感觉好吸引,汉堡包焗得香脆,牛肉汉堡最为惊喜,自家制手打嘅口感确实比较厚实,调味啱啱好,没有美式汉堡般的过咸,仍然食到浓浓既牛肉香味😋香煎龙利柳配牛肝菌汁长通粉~好惊喜,有大大块无骨鱼柳,Size有手臂咁长,同样是啱啱新鲜溅起,外皮仍然保持香脆,肉质够嫩滑,配合少许嘅调味,点埋千岛酱食感觉非常满足~鸡块拼鱼手指~新鲜炸起,外皮香脆,加上啖啖鱼肉和鸡肉,点埋沙律酱十分满足~斑兰椰子慕丝蛋糕~最喜爱嘅甜品之一,自家制蛋糕质感比较厚实,整个蛋糕甜度控制得宜,不会过甜,淡淡既斑兰香味布满整个口腔,配合椰子慕丝味道又二想不到地夹~Pure  colada~但系菠萝汁,椰浆,云呢拿雪糕嘅组合,听落好似有点奇怪,但系饮落其实味道非常特别,仲有酸酸甜甜几开胃咁,亦有云呢拿嘅香甜同嫩滑,
同男朋友出旺角食饭,拣咗间楼上Cafe静静地坐下倾吓计~
饮品几特别,食物选择虽然不多,但质素却很惊喜~

5%黑椒手打牛肉芝士汉堡配薯条~
5%黑椒手打牛肉芝士汉堡配薯条

香煎龙利柳配牛肝菌汁长通粉~
香煎龙利柳配牛肝菌汁长通粉

鸡块拼鱼手指~
鸡块拼鱼手指

斑兰椰子慕丝蛋糕~
斑兰椰子慕丝蛋糕

Pure  colada~
但系菠萝汁,椰浆,云呢拿雪糕嘅组合,听落好似有点奇怪,但系饮落其实味道非常特别,仲有酸酸甜甜几开胃咁,亦有云呢拿嘅香甜同嫩滑,加上少许肉桂粉令味道更加突出和惊喜~
Pure  colada

Rainbow~
雪碧,芒果汁,士多啤梨糖浆嘅组合,卖相真系好靓,但饮落估唔到又几夹,每一层颜色你都可以饮到唔同嘅味道,个中感觉似曾相识,但系又从未饮过这种配搭,味道层次分明,系一杯惊喜而又高质嘅饮品~
Rainbow
2020-01-13