2019-03-06
要约齐一班死党出嚟食饭真系唔容易,难得今日齐人就谂住去试新嘢呢间铺头门面细细,但装修雅致,环境企理,坐得都几舒服因为实在太肚饿我地4个人总共叫咗5道小菜呢碟聚香鸡跟咗只3色酱比我地点,分别系葱油,辣酱同埋沙茶酱聚香鸡好唔好食好取决于啲只鸡新唔新鲜呢碟鸡真系不得了,佢好香酱油味,食落好有鲜味,而且肉好嫩滑,煮到好入味比平时我系出面食开嘅好食 特别想提下佢个三色酱中间用嚟点鸡嘅辣酱,同平时出面食开嘅辣酱唔同,食到有小小XO酱嘅甜香味,口里面再慢慢散发一种又香又辣嘅味道,好有层次 攞嚟点鸡同捞饭都一流 咖哩薯仔班腩煲上枱个阵仲滚紧出紧烟,就咁闻落已经超香咖哩味,班腩系炸过先嘅,虽然同啲汁捞埋咗但啱啱上枱但都仲有小小脆脆地,入面就好滑好软熟薯仔食落都好香口感好好金沙鲜鱿食落好香咸蛋味,虽然系炸嘅但食落一d都唔油,佢外层好薄好脆,鱿鱼好鲜好弹牙,超好食鱼香茄子煲啱啱上枱仲系jar jar声劲香咸鱼香茄子整得好好非常入味而且又唔会太油, 佢个汁调得啱啱好好啱好非常惹味,攞嚟捞饭一流蒜香骨食落去外层脆口入面就好多肉汁仲好香蒜味几好食
呢间铺头门面细细,但装修雅致,环境企理,坐得都几舒服
因为实在太肚饿我地4个人总共叫咗5道小菜
呢碟聚香鸡跟咗只3色酱比我地点,分别系葱油,辣酱同埋沙茶酱