2021-11-18 106 浏览
天气开始转凉,最好就系成班朋友去食鸡煲打边炉,饮啤酒。通常我哋都去荃湾食,因为大家都钟意食荃湾大鸿辉中心𠮶间18楼鸡煲火锅专门店。因为贪呢度地方都阔落,坐得比较舒适,而且仲系好好味👍我哋就选择左A 歺任食,啤酒汽水任饮,每人都系$188,用餐时间仲有120分钟呢度主打就系个鸡煲,当店员将个鸡煲拎过嚟嘅时候,已经闻到好香嘅味道,鸡煲开始熟嘅时候打开个盖,就会知道咩叫色香味俱全,除咗味道香浓之外份量亦都好足,鸡肉煮到好滑兼且带有香浓嘅配料味道,少小辣,十分惹味。当个鸡煲食到差唔多冇嘅时候,就可以放啲汤落去打边炉,呢度打边炉嘅配料非常之多,而且样样都系好新鲜,最重要系食完鸡煲之后加汤,个汤底系非常浓郁打边炉主打嘅牛肉都非常出色,牛肉味道非常香,而且脂肪嘅比例都好均匀,食落口好多肉汁,非常嫩滑仲有呢度啲虾都系好新鲜,入口爽口弹牙,鲜味十足,每一只虾都用竹签吉住,食嘅时候非常方便虾滑亦都做到好爽口,而且味道仲系好好👍🏻又好味又抵食嘅鸡煲,好值得推介比其他人,性价比极高饮品选择众多可以行出去雪柜自己攞,而我最钟意嘅就系冷泡桂花乌龙茶
天气开始转凉,
因为贪呢度地方都阔落,坐得比较舒适,而且仲系好好味👍
呢度主打就系个鸡煲
当店员将个鸡煲拎过嚟嘅时候,
已经闻到好香嘅味道,
鸡肉煮到好滑兼且带有香浓嘅配料味道,
少小辣,
十分惹味。
当个鸡煲食到差唔多冇嘅时候,
就可以放啲汤落去打边炉,

打边炉主打嘅牛肉都非常出色,
牛肉味道非常香,
而且脂肪嘅比例都好均匀,
食落口好多肉汁,非常嫩滑

仲有呢度啲虾都系好新鲜,
入口爽口弹牙,鲜味十足,每一只虾都用竹签吉住,
食嘅时候非常方便

虾滑亦都做到好爽口,
而且味道仲系好好👍🏻
又好味又抵食嘅鸡煲
好值得推介比其他人,性价比极高